Monori megerősödve tért vissza a Fradihoz

Monori Orsolya 2015 augusztusában érkezett a Nemzeti Kézilabda Akadémiára, miután a Ferencváros egy évre kölcsönadta őt. A cél az volt, hogy a 19 éves játékos keresztszalag-operációja után saját korosztályában megerősödjön és a megfelelő meccsrutint megszerezve térjen vissza a fővárosi csapathoz. A sikeres évet követően Orsi teljes értékű játékosként csatlakozott az FTC-hez és ma már egyre több mérkőzésen számít rá Elek Gábor.

„Nagyon jól éreztem magam az Akadémián. Már az elején nagy könnyebbség volt az, hogy ott volt régi csapattársam, Dányi Berni, aki mindenben segített, valamint ifj. Kiss Szilárdot is ismertem a junior válogatottból, úgyhogy ismerősök közé kerültem, a lányok is kedvesek voltak velem. Az edzések nagyon jók voltak, pont ideális volt nekem ez az egy év, hogy megerősödve, jó állapotban térhessek vissza a Fradiba” – mesélte Monori Orsolya

"Az NBI-es klubomhoz visszatérni óriási váltás volt, teljesen más a közeg, a példaképeimmel edzhettem újra, ráadásul, amikor csatlakoztam a kerethez, rögtön edzőtáborba mentünk. Sokkal gyorsabb edzéseink vannak, fel kellett vennem a ritmust, amiben sokat segített edzőm, Elek Gábor és a társaim. Nyilván a NEKA-nál más jellegű munka folyt, ott a gyereket fejleszteni kell mentálisan, fizikailag és technikailag. Egy felnőtt klubnál alapvetően már mindenki kész játékos, így ilyen jellegű feladatokra nincs szükség.

A játékom – ahhoz képest, hogy két éve sérült voltam – megfelelő, de természetesen még van hová fejlődnöm, ebben az edzőm és a csapattársak is sokat segítenek. Attól nem kellett félni, hogy fejben esetleg még nem tettem túl magam a sérülésemen. Én elég vakmerő játékos vagyok, és már az első meccseken belementem a keményebb helyzetekbe, úgyhogy amikor visszatértem a sérülésemből, annyiban lehetett csak észrevenni, hogy sérült voltam, hogy rajtam volt a térdgép, és egy kicsit sántítottam. Nem féltettem a lábam és fejben is rendben voltam, ami nem biztos, hogy jó, talán egy kis óvatosság nem árt ilyenkor.

Amikor nemrég újra Bogláron jártam a Ferencvárossal, jó érzésekkel tértem vissza. A junior válogatott ellen már az új csarnokban játszottunk, ami azután épült meg, hogy én ott játszottam. Jó volt látni, hogy a régi társaim milyen remek körülmények között edzhetnek, és az is jól esett, hogy nem felejtettek el és mindenki szívélyesen üdvözölt" – mondta el Monori Orsi.

2016 NOV 07 19:22:20/