Movember a NEKA-n
November hónapban világszerte a szűrővizsgálatok és kivizsgálások jelentőségére való figyelemfelhívás áll a középpontban. Az angol moustache (bajusz) és november szavak keresztezéséből alakult Movember elnevezésű kampányhoz csatlakozva a NEKA több növendéke mellőzi a borotválkozást ezekben a hetekben, illetve a férfi munkatársaknak átadott jelképes bajusszal emlékeztetnek mindenkit a rákbetegségek megelőzésének fontosságára.

Kádi Zsófia igazgatóhelyettes vezetésével az akadémia kollégiumában igyekeznek a fiatalokat rendszeresen bevonni a társadalmilag érzékeny témák megbeszélésébe. Ezúttal Antalné Szakál Edit egészségügyi asszisztens felvilágosító előadásában beszélt a gyerekeknek a férfiakat érintő betegségek tüneteiről és a megelőzésről. Néhány vállalkozókedvű fiú meglátogatta a NEKA férfi dolgozóit, és egy jelképes bajusz, illetve tájékoztató füzet átadásával hívták fel a figyelmet az akcióra.

A Movember vagy No shave mozgalom olyan betegségeket igyekszik a figyelem középpontjába állítani, melyek gyakoriak a férfiak körében, azonban a rendszeres szűrővizsgálatokkal még időben felismerhetők és kezelhetők.

A No Shave November lényege, hogy a férfiak 1 hónapon keresztül egyáltalán nem borotválkoznak. Ennek lényege nem az őrült és ápolatlan szakállak növesztése, hanem hogy felhívják a figyelmet a különböző rákos megbetegedésekre különösen a prosztatarákra. A férfiak esetében ez a második legtöbbször előforduló rosszindulatú daganat. 

2019 NOV 22 08:35:02/