Mozgalmas vb-felkészülés
A magyar férfi ifjúsági kézilabda-válogatott Balatonbogláron kezdte meg felkészülését az augusztusi, Macedóniában sorra kerülő U19-es világbajnokságra. Kárpáti Krisztián szövetségi edző és szakmai stábja vasárnap találkozott a csapattal, amely már a konditeremben és a kézilabdapályán egyaránt teljes erőbedobással gyakorol.

„Célunk, hogy visszaszokjunk a kézilabdához és ahhoz a közeghez, amelyben korábban otthon érezhettük magunkat. Négyhetes felkészülési programot készítettünk a világbajnokságra, ennek nagy részét Balatonbogláron töltjük, ahol minden feltétel adott számunkra. Júniusban valamennyi játékosunk állapotfelmérésen esett át. Az eredmények alapján az erőnléti stáb összeállított egy kéthetes egyéni edzéstervet, amit mindenki elvégzett otthon Az erőnléti stábbal az ennek eredményei alapján összeállított kéthetes egyéni edzésterv alapján segítségével otthonukban készülhettek a fiatalok. Most a visszaméréseket elemezzük, úgy látom, jó állapotban vannak a fiúk. Az erőnléti edzők segítsége igen hasznos a számunkra, hiszen így nekünk csak a szakmai és taktikai felkészítésre kell koncentrálnunk.

Pénteken és szombaton a lengyelek ellen játszunk edzőmérkőzéseket, a jövő héten pedig Spanyolországba utazunk, ahol újabb két felkészülési meccs vár ránk. Ezt követően, ismét hazai pályán, az oroszokkal, a horvátokkal és a szlovénokkal mérjük össze tudásunkat. A keretbe tizennyolc játékos kapott meghívót, a közös munkát követően, augusztus hetedikén együtt utazunk majd a szkopjei világbajnokságra. A kapus, Győri Kristóf, a junior vb után csatlakozik hozzánk.”

A felkészülési tornáknak köszönhetően több ellenfél ismert a magyar válogatott számára, de vannak csapatok, akikről információkat kell gyűjteni.

„A vb-n egy csoportba kerültünk az egyiptomiakkal és franciákkal, akikkel már játszottunk korábban, a svédek tipikus skandináv kézilabdát játszanak, Tajvan és Kanada válogatottja viszont igazi „fekete lónak” számít, róluk keveset tudunk, így elég sokat videózunk. Az ázsiaiak 3-3-as agresszív védekezést alkalmaznak, gyorsak, vigyázni kell velük nagyon, ráadásul az első mérkőzést ellenük játsszuk, ami mindig nehéz” – nyilatkozta honlapunknak Kárpáti Krisztián.

A vb-keretben korábbi és jelenlegi növendékeink közül Papp Bence, Győri Kristóf, Dely Márton, Gál Dominik és Kovács Gergő szerepel.

Férfi U19-es világbajnokság, 2019. augusztus 6-18., Szkopje, Észak-Macedónia

Csoportbeosztás (zárójelben a csapatok helyezése a 2018-as U18-as Európa-bajnokságon):

A-csoport: Horvátország (4.), Spanyolország (5.), Szlovénia (9.), Norvégia (11.), Chile, Szaúd-Arábia

B-csoport: Svédország (1.), Franciaország (7.), Magyarország (10.), Egyiptom, Tajvan, Kanada

C-csoport: Dánia (3.), Bahrein, Észak-Macedónia, Japán, Argentína, Nigéria

D-csoport: Izland (2.), Németország (6.), Szerbia (8.), Tunézia, Brazília, Portugália (12.)

fotók: Tompos Gábor


2019 JÚL 09 16:47:04/