Munka és kitartás
A NEKA tavaly végzett növendéke, Szabó Kitti egyre otthonosabban érzi magát az NBI-es GVM Europe-Vác felnőttcsapatában. 

A fiatal junior-világbajnok kézilabdázó ősz óta erősíti az élvonalbeli bajnokság ötödik helyén álló együttest, amely előszeretettel játszatja a magyar tehetségeket, köztük Kittit is.

„Szeretek Vácon élni és örülök, hogy ennek a csodálatos csapatnak lehetek a tagja. A beilleszkedés könnyen ment, nagyon befogadó és barátságos volt a társaság. S bár az iram tényleg sokkal nagyobb, mint az NBI/B-ben, a lányok és vezetőség ennek megszokásában is sokat segítettek. Az élvonalban nemcsak tapasztaltabbak a játékosok, de igazi világsztár kézilabdázók ellen is játszhatok. Úgy érzem, kezdem felvenni a ritmust így egyre bátrabb és magabiztosabb vagyok a pályán. Persze sokat kell még tanulnom, ám itt minden adott a fejlődéshez” – mesélt eddigi tapasztalatairóla kiváló irányító.

Szabó Kitti technikai és erőnléti fejlődése mellett a mentális képzésre is nagy hangsúlyt fektet: 

„Minden sportoló életében vannak hullámvölgyek, ezért számítottam rá, hogy nálam is beköszönthet egy nehezebb időszak. Ilyenkor igyekeztem mindig felállni és tanulni a helyzetből. Leginkább a családom, a barátaim támogatásából merítek erőt, de részt vettem coach-órákon is, amelyek szintén sokat segítettek.”

Szabó Kitti májusban végzett a Nemzeti Kézilabda Akadémián, nyáron aranyérmet szerzett a debreceni junior-világbajnokságon, ősz óta pedig már teljes erővel a Vác sikeréért küzd. 

„Mozgalmas hónapok vannak mögöttem, de korábban mindig ilyen életről álmodoztam. A NEKA végzőseinek azt tanácsolom, hogy az eddigieknél is többet dolgozzanak, mert az első osztályban csakis így állhatják majd meg a helyüket. S ha bármi nehéznek vagy kilátástalannak tűnik is, akkor se adják fel!”

fotó: Kisricso photo

2019 MÁR 01 08:11:13/