NEKA-Lurkó szakmai nap

Kézilabda-bemutató, edzői előadások, valamint egyeztető fórum színesítette a NEKA-Lurkó szakmai nap programját, melyet a résztvevő iskolák pedagógusai számára rendeztek Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnokban.

Mocsai Tamás ügyvezető köszöntő beszéde után a Boglári Általános Iskola testnevelő tanára, Bognárné Takács Zsuzsanna a Lurkó-edzésterv alapján tartott bemutatót a gyerekekkel, ezen elsősorban a megfelelő eszközhasználat kapott szerepet. Ezt követően Varga Zsolt edző, a boglári iskola U10-es igazolt játékosaival gyorsaság- és állóképesség-fejlesztő gyakorlatokat mutatott be.

Az edzések tapasztalatainak megvitatása közben Kopornyik Zsolt, a NEKA szakedzője és dr. Woth Péter, a NEKA Sporttudományos és Egészségügyi csoportjának vezetője tartott előadást többek között az utánpótlás-nevelés fontosságáról, a gyerekekkel való bánásmódról, és az ezzel a témával foglalkozó új szakirodalomról. Az ezt követő kerekasztalbeszélgetésen a résztvevők olyan érdekes témákat vitattak meg, mint: pedagógus-tapasztalatok a szülői szerepről, szülő és edző közötti kapcsolat vagy a pálya melletti elvárt szülői viselkedés.

A pedagógusok átvették a Lurkó Program keretében a zavartalan edzésmunkát segítő, NEKA által biztosított eszközöket.

A program résztvevői legközelebb október 28-án, a második alkalommal megrendezendő Lurkó Fesztiválon találkoznak.

Fotó: Tompos Gábor

2017 OKT 19 14:51:50/