NEKA-bemutató az edzőképzésen
Az MKSZ Nemzetközi Edzőképző Központ Balatonfüreden rendezi központi edzőtovábbképzését, melynek pénteki edzésbemutatóját a NEKA szakemberei és növendékei tartották.

A május 31. és június 2. közötti esemény szakmai programja „A felállt védekezés elleni támadó játék és az egy-egy elleni játék jelentősége napjaink kézilabdázásában” téma köré szerveződik, így az előadók is ehhez kapcsolódóan osztották meg ismereteiket.

Az első nap programjában szereplő, „A támadó lábmunka fejlesztése: lépéskombinációk, egyszerű és összetett cselezési technikák” című edzésbemutató bemelegítését az akadémia erőnléti edzői vezényelték le, majd dr. Woth Péter és Lehőcz Zoltán végeztette el a speciális gyakorlatokat a NEKA növendékeivel.

Ezt követően az Európai Kézilabda Szövetség német szakembere, Klaus Feldman gyakorlati bemutatója következett, amelyhez szintén leánykézilabdázóink nyújtottak segítséget. Délután folytatódott a program Kopornyik Zsolt és Koi Endre bemutatójával, amely „A dán és a német minta az utánpótláskorú játékosok felkészítésében” címet viselte, ehhez ugyancsak akadémistáink mutatták be a gyakorlatokat.

A felkészülés során a NEKA női és férfi szakágának valamennyi edzője segítséget nyújtott, a bemutató pedig nagy sikert aratott a vendégek körében. A továbbképzésen évek óta képviselteti magát a Nemzeti Kézilabda Akadémia, és minden alkalommal rendkívül pozitív visszajelzéseket kapnak munkatársaink.

A továbbképzés mindazon szakemberek részére kötelező, akik a 2019/20-as bajnoki szezonra A- és B-licenszet kívánnak érvényesíteni vagy kiváltani. 

fotók: Farkas Anita

2019 MÁJ 31 20:43:44/