NEKA-évzáró – búcsú a végzősöktől

Vetélkedővel, éremátadóval és ünnepi műsorral egybekötött évzárót tartott a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A hét bajnoki éremszerzéssel zárt szezon után volt ok az örömre, a 35 diák búcsúja  miatt ugyanakkor többen kicsit szomorúan gondoltak vissza az együtt töltött utolsó évre.

A 140 növendék lány és fiúcsapata a „Nemek harca” elnevezésű vicces vetélkedőn mérte össze erejét és tudását a különböző rejtvények, feladatok megoldása során. A szurkolói rigmus-párbaj megalapozta a jókedvet, amit a karaoke és a táncverseny csak fokozott. Az igazságos döntetlennel végződött viadal közben több emlékezetes egyéni produkciót láthatott a közönség.

A két szakágvezető, Hajdu János és Imre Vilmos évértékelőjét követően a játékosok egyesével megkapták a 2016/17-es szezonban szerzett érmeiket, a két arany, három ezüst- és két bronzérem közül volt, aki többet is kiérdemelt. Dr. Marczinka Zoltán, a Magyar Kézilabda Szövetség sportigazgatója is elismerően beszélt a megalakulás óta elért sikerekről, melyek egyedülállóak Európa-szerte.

A kollégium által szervezett búcsúműsorban a fiatalabb növendékek köszöntötték távozó társaikat, a végzősök közül a két junior-válogatott kézilabdázó, Pásztor Noémi és Török Ádám mondott beszédet. 

Mocsai Tamás ügyvezető ezt követően értékelte az egész évet, méltatta a sikereket és elköszönt az Akadémiától távozó fiataloktól, akik az idén erre az alkalomra készült NEKA-Évkönyvet és gravírozott NEKA tollat kaptak emlékül.

Fotók: Tompos Gábor

2017 JÚN 14 07:10:10/