NEKA-megállapodás az iskolákkal
Ünnepélyes keretek között írták alá a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a vele kapcsolatban álló közoktatási intézmények partnerségéről szóló együttműködési megállapodásokat.

Megalakulásának ötödik évfordulóját ünnepli idén a balatonboglári NEKA, a kerek évfordulóhoz kapcsolódva fogalmazódott meg az a szándék, hogy az eddig is nívós hátteret adó közoktatási intézményekkel a partnerség egy magasabb szintjére lépjen. A mai sajtótájékoztatón a Felek írásban is rögzítették a múltban már megtapasztalt pozitív együtt hatásokat, valamint meghatározták a jelen feladatait, előrevetítve a közös jövő sikereit.

Mocsai Tamás kiemelte, hogy az aláírással keretbe foglalják az eddig is hatékony együttműködést, valamint hangsúlyozta hogy az iskolaigazgatók, a pedagógusok és a NEKA munkatársai a jövőben is rendszeresen egyeztetnek  esetleges problémákról.

„Kezdettől fogva a „Teljes embert nevelünk” filozófiát követjük, amelyben az oktatás ugyanolyan része az akadémiai munkának, mint maga a sport. Az elmúlt öt év arról szólt, hogy az iskolákkal jó kapcsolatot ápoltunk. Közös stratégiát dolgoztunk ki a téren, hogy a fiatalokat hogyan lehet támogatni úgy, hogy a komoly sportterhelés mellett tudjanak teljesíteni a tanulásban, ahogy azt a szülők elvárják, vagy ők maguk is szeretnék. Ez nemcsak egy aláírás volt, ezzel a megbecsülést kívántuk jelezni.”

A NEKA részéről Mocsai Tamás ügyvezető, míg az iskolák képviseletében Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum főigazgatója, Balog Krisztián igazgató (Mathiász János Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája), Bántó Zsuzsanna igazgató (fonyódi Mátyás Király Gimnázium) és Türjei Attila igazgató (Boglári Általános Iskola) látta el aláírásával a hivatalos dokumentumokat.

fotók: Tompos Gábor

2018 NOV 19 17:42:55/