NEKA-nevelések a B válogatottban
Három NEKA nevelésű fiatal, Pásztor Noémi, Horváth Laura és Szabó Kitti is bekerült a felnőtt női kézilabda B válogatottba.

 A Kim Rasmussen szövetségi kapitány által március 18-24. között Balatonbogláron összehívott edzőtáborban 20 játékos szerepel az A, 17 pedig a B keretben. Korábbi növendékeink tagjai voltak a nyári junior vb-győztes csapatnak, most pedig már a felnőttek között is bizonyíthatnak.

Kim Rasmussen együttese júniusban Ausztria ellen játszik vb-selejtezőt, ennek jegyében készül együtt a keret egy héten át a Balaton-parti városban, Japán ellen pedig Siófokon mérkőzik meg.

„Fontos, hogy minél több játékos ott legyen a válogatott körül, hiszen a tavalyi Európa-bajnokságot megelőzően is nagy hasznunkra volt, hogy a kieső kézilabdázók helyére olyanok kerültek a keretbe, akik ismerték a csapat koncepcióját, játékát. Idén is szeretnénk minden eshetőségre felkészülni, hogy a lehető legkevésbé legyen sebezhető a csapat. A B-válogatottban ezúttal helyet kaptak olyan fiatal játékosok is a rutinosabb kézilabdázók mellett, akik a későbbiekben az A-keret tagjai lehetnek majd” – nyilatkozta a szövetségi kapitány a magyar Kézilabda Szövetség honlapján.

fotók: MKSZ

2019 MÁR 07 17:24:31/