NEKA-növendékek bizonyíthatnak játékvezetőként
Április 22-én, vasárnap rendezik meg Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnokban az U7, U8, U10-es korosztály számára kiírt kisiskolás kézilabda-bajnokság fordulóját. Az egész napos rendezvényen 45 csapat lép pályára, egy időben öt pályán zajlanak majd a mérkőzések.

A játékvezetői teendőket többek között a NEKA növendékei látják el, akik előzetesen komoly elméleti felkészítést kaptak Andorka Sándortól. 

„A feladat összetett, hiszen nem csak vezetni kell a mérkőzéseket, hanem ha szükséges, meg kell mutatni a helyes felállásokat és dobások végrehajtását, az esetleges szabálytalanságok okát. A sípjelek, karjelek ezúttal nem elegendőek, hiszen előfordulhat, hogy a kicsik nem is értik ezeket. Elmondtam a bíró-jelölteknek, hogy a cél az, hogy a játék alapjaival ismerkedő gyerekek élvezzék a játékot” – mondta el Andorka Sándor.

A diákok közül 16-an vállalták a feladatot: Gergi Bodor Boglárka, Németh Orsolya, Nagy Laura, Horváth Petra, Ogonovszky Eszter, Weibli Dorka, Béres Eszter, Kertész Korina, Szabó Dorina, Mentes Janka, Kovács Anikó, illetve Kollonay Zoltán, Klucsik Roland, Bock Milán és Kecskés Bence.

2018 ÁPR 17 15:38:53/