NEKA-párharcok a női bajnokságokban
A női ifjúsági és serdülő I. osztályú bajnokság pénteki fordulójában is a Nemzeti Kézilabda Akadémia két csapata mérkőzött meg egymással Balatonbogláron.

 Mindkét találkozón a papírforma érvényesült, tehát az I-es számú csapat győzött.

Női ifjúsági I. osztály:

NEKA I. – NEKA II. 34-16 (16-12)

NEKA I.: Magera, Szabó L. (kapusok),- Horváth N. 4, Kajdon 6/1, Rónai 2, Faragó 2, Vámos M 5, Szabó P., Kovács N. 3, Osvai 4, Szabó N. 4, Németh 4,Woth

 NEKA II.: Kubina, Hibácska (kapusok),- Vajer,Hermann, Nagy I.L.,Veress-Filep 4/2, Horváth P.2, Somlai 3, Juhász G.3, Nagy II.L. 1,Kocsis 5,Szöllősi 7/4, Mentes 1

 7m: 2/1, ill. 8/7                  

kiállítások: nem volt, ill. 2 perc

 Eredmény alakulása: 9.p: 4-2, 13.p: 6-5, 20.p: 11-6,23.p: 13-9,27.p: 15-11, 31.p: 16-13, 38.p: 22-14,41.p: 24-17, 50.p: 31-21, 57.p: 33-25

 

Mestermérleg:

Kiss Szilárd: „A hiányzók ellenére nagyon mérges vagyok a csapatra, mert rossz felfogásban, pontatlanul és lelketlenül kézilabdáztunk. Néhány játékos vitte a hátán a csapatot, a többiektől sokkal többet várok. Jövő héten kezdődik az NB I/B-s felnőtt bajnokság, bízom abban, hogy betegeink felépülnek, a csapat pedig a hét végén kipiheni magát. A győzelemhez gratulálok!”

 Siti Beáta: „Jól helyt álltunk a házi-rangadón, tetszett a lányok küzdőszelleme! Amikor visszajön egy-egy játékelem, amit a közös, de rövid idő alatt gyakoroltunk, az kifejezetten jó érzés a pálya szélén!”

 Játékos szemmel:

Magera Noémi: „Kezdésnek egy barátságos mérkőzést játszhattunk és örülünk, hogy nem sérült meg senki. Ez a meccs rávilágított a nagyobb hibáinkra, sajnos ez nem lesz elég a bajnokságban, sokkal több pluszt kell hozzá tennünk. Gratulálok mindkét csapatnak!”

 Horváth Nikolett: „Nagyon vártuk a mérkőzést. Ugyan megnyertük, de nem voltunk elégedettek a teljesítményünkkel. Sajnos sok hibával játszottunk. Jövő héttől kezdve még többet kell beleadnunk, mert elkezdődnek az NB1/B-s meccsek is. Úgy gondolom, a csapat nevében is mondhatom, hogy a lehető legjobbat szeretnénk kihozni a szezonból, ezért mindent meg fogunk tenni. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és jobbulást a hiányzó betegeknek!”

 Veress-Filep Boglárka: „Úgy álltunk hozzá ehhez a mérkőzéshez, hogy ez egy jó lehetőség a gyakorlásra. A mérkőzés alatt volt pár technikai hibánk, ami főként a koncentráció hiánynak volt köszönhető. A védekezésünk szakaszokban jól működött, és még az edzésen gyakoroltak is eszünkbe jutottak. Ezek mellett szerintem kellően küzdött a csapat, és megpróbáltuk magunkból a legjobbat kihozni. Gratulálok mindkét csapatnak!❤”

Szöllősi Flóra: „Kicsit nehezen kezdtük a meccset, hisz mégiscsak a "csapattársaink" ellen játszottunk, és ez mindig nehéz. Jó gyakorlási lehetőség volt mindkét csapat számára, hogy tanuljunk a hibákból. Nem szoktunk még össze, de próbáltuk a maximumot kihozni a csapatból, ami viszonylag jól sikerült. Jobbulást a "másik csapat" betegeinek!”


Leány serdülő I. osztály: 

NEKA I. – NEKA II. 32-19 (14-9)

NEKA I.: Zaj, Gyuránki (kapusok),- Nagy I.L. 5/1, Ogonovszky 5/1, Ágoston 1, Uhrin 4/2, Horváth P.1, Lakatos P. 2, Nagy II.L. 2, Tóth 2, Kiss 1/1, Babai 1, Mentes 1, Kurmai 1,Kovalcsik 5/1,Vártok 1/1 – edző: dr Woth Péter

NEKA II: Bakos,Lakatos R.(kapusok),- Csíkos 2, Juhász K.1, Kovács A. 4/2, Szabó D.N., Molnár 3, Kertész, Csamangó L. 3/1, Bencsik 1, Csamangó N., Torday-Nagy, Pécsi 5/1, Bálint,Czudor, Nagy – edző: Bohus Bea

 7m: 7/7, ill. 4/4

kiállítások: nem voltak

 Eredmény alakulása: 5.p: 4-4, 12.p: 7-6, 19.p: 12-6, 23.p: 13-8, 31.p: 17-10, 37.p: 20-12, 41.p: 25-15, 45.p: 29-16

 

Mestermérleg:

Dr.Woth Péter: „Amikor fegyelmezettek voltunk, az eredményességgel is párosult, amikor nem,.......

Bohus Beáta: „Túl vagyok az első önálló, közös meccsen kis csapatommal. Nagyon örülök, hogy újra nagyon fiatal, ügyes kislányokkal dolgozhatok. Jó évünk lesz!”

 Játékos szemmel:

Lakatos Petra: „Mindig nagy élmény, amikor a NEKA csapatok egymás ellen játszanak, nekem különösen, mert a húgom ellen játszhattam. Az első félidőben még tudták tartani a lépést de aztán elléptünk tőlük. A szünetig megnyugtató előnyt szereztünk,a második játékrészben pedig tovább növeltük azt. Amikor odafigyeltünk és összeszedett volt a védekezésünk akkor a támadás is sikeresebb volt, gyors gólokat tudtunk lőni. Gratulálok mindkét csapatnak!”

 Uhrin Lili: „Kicsit álmosan kezdtük a szezon második meccsét. Védekezésben és támadásban is voltak szép megmozdulásaink, viszont néhány bosszantó hiba is becsúszott, amit a jövőben még ki fogunk javítani. Gratulálok a lányoknak, csak így tovább!”

 Csíkos Luca:A mérkőzés első felében összeszedett volt a támadásuk és a védekezésünk egyaránt. A második félidőben figyelmetlenebbek voltunk. Több hibát vétettünk ezt kihasználta a fizikálisan erősebb csapat, de ebből tudunk építkezni! Gratulálok a nyertes csapatnak! Hajrá NEKA!!!”

 Molnár Dorottya: „Erős ellenfelünk volt. Az első 10 percben fej - fej mellett haladtunk, az ellenfél támadásai gyorsak voltak, nehéz volt ellenük védekezni. Átlövéseinket még erősíteni, pontosítani kell. A csapat sokat fejlődött az elmúlt egy hónapban, de a támadásszervezést még tanulnunk kell. Tisztességesen helyt álltunk. Gratulálok a csapatnak!”

fotók: Tompos Gábor

2018 SZE 07 20:15:11/