NEKA-s előadások és publikáció
A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának szervezésében Zalaegerszegen rendeztek előadássorozatot a Kutatók éjszakája program keretében szeptember 28-án. 

Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett esemény a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés fontosságát így korosztálytól függetlenül mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

A rendezvényen Tóth Péter Zoltán, a NEKA gyógytornásza a „Méréseken alapuló rehabilitációs protokoll” címmel tartott előadást, míg Mocsai Tamás ügyvezető a Nemzeti Kézilabda Akadémia működéséről és felépítéséről beszélt.

„Az elülső keresztszalag-szakadást szenvedett sportolók rehabilitációja során a csoportunkkal kidolgoztunk és meghatároztunk különböző mérési módszereket, amiket az egyes fázisok lezárásához használunk. A protokoll lényege, hogy amennyiben a páciens ezt a fáziszáró tesztet teljesíti, akkor továbbléphet a következő fázisba, ahol már nehezebb feladatokat gyakoroltatunk vele, illetve másfajta fejlesztést kell végeznie. Ez segítséget ad nekünk abban, hogyan kell fejleszteni a sérültet. Az egyéb területeknél nem használnak ennyire komplex teszteket, mérőeszközöket, a NEKA infrastruktúrája ugyanakkor ezt lehetővé teszi számunkra. Mi objektív adatokkal tudjuk alátámasztani, hogy az adott páciens mikor térhet át nehezebb fokozatra, vagy mikor térhet vissza a pályára” – foglalta össze a kidolgozott módszer lényegét Tóth Péter Zoltán.

Ugyancsak terapeutánk és csapata munkáját dicséri az a kutatási anyag, amely a „Korrekciós tréningprogram hatékonyságvizsgálata a NEKA U16-os női kézilabdacsapatánál” címet viseli. Tóth Péter Zoltán a Sporttudományi Kaleidoszkópban (sportszakmai tanulmány- és szakcikkgyűjtemény) publikálta a cikket.

A fotókat köszönjük Völler Gyulának!

2018 OKT 05 16:09:12/