NEKA-s segítség a menhelyen

A Nemzeti Kézilabda Akadémia munkatársai, növendékei és hozzátartozói évek óta lelkesen segítenek, ha a siófoki állatmenhely támogatásáról van szó. Nem volt ez másképp ezúttal sem, így amikor Vágóné Kinyó Kitti szervezésében elindult az adománygyűjtés, hamarosan több kiló táp és kutyaeledel érkezett. A felajánlásokat Vágó Attila ifjúsági fiúcsapata juttatta el – Farkas Anita segítségével – a Siófoki Állatvédő Alapítvány telepére, ahol Vörös Zsuzsanna, az alapítvány vezetője örömmel fogadta a NEKA-sok segítségét. A fiúk és lányok ezt követően gereblyét, ásót és talicskát ragadtak, és rövid idő alatt rendbe tették a menhely környezetét, bizonyítva ezzel, hogy nemcsak a kézilabdával bánnak mesterien. A vállalkozó kedvűek ezúttal is elvihették egy rövid sétára a kis kedvenceket, ami nagy élmény volt mindenkinek.

„Fontosnak tartjuk az Akadémián az önkéntes munkavállalást, hiszen egyrészt kiváló személyiségfejlesztő tevékenység, másrészt a csapatösszetartást is segíti. Egy-egy ilyen színes program változatossá teszi a napot, és azt a sok segítséget, amit a gyerekek kapnak, így tovább tudják adni. Sok állatbarát van a fiúk között – Veres Bencééknek például nyolc kutyájuk van otthon –, így mindenki lelkesen vállalta az utazást” – mondta el Vágóné Kinyó Kitti.

A fotókat köszönjük Hanzel Dorinának!

Korábban egy dedikált NEKA-mezt ajánlottunk fel a Siófoki Állatvédő Alapítvány számára, amit a menhely támogatói között sorsoltak ki. 

Fotó: Tompos Gábor

2016 OKT 18 15:23:20/