NEKA-sok a budapesti kézilabda-ünnepen

Nagyszabású, négynapos rendezvénysorozatot szervezett a Magyar Kézilabda Szövetség a budapesti női Final4 köré. Az eseményeken az Akadémia diákjai és szakemberei is aktív részt vállaltak, és a szép siker sem maradt el.

Május 4-én a Papp László Sportarénában lépett pályára a magyar férfi kézilabda-válogatott a Dánia elleni Eb-selejtezőn, melyen a hazai szövetség jóvoltából a NEKA közel száz növendéke szurkolhatott a helyszínen. Másnap a Hősök terén rendezett „Velünk kerek a világ! – A magyar kézilabdázás napja” elnevezésű programsorozat keretén belül a strandkézilabda, az ovikézi és több bemutató mérkőzés kapott helyet, itt a NEKA leány serdülő csapata vállalta a részvételt, Kiss Szilárd tanítványai az MTK ellen játszottak és nyertek 16-13-ra.

Az első ízben megrendezett junior válogatottak Bajnokok Ligája döntőjében is szép magyar siker született, hiszen Hajdu János együttese az elődöntőben Macedóniát múlta felül 37-20-ra, majd a döntőben Norvégiát is legyőzte 29-27-re. A magyar fiatalok ezzel elhódították a junior Final4 serleget, és visszavágtak a skandinávoknak a tavalyi vb-n elszenvedett vereségért. A keretben több NEKA-játékos szerepelt, akik remekül helyt álltak a két nap során. 

A döntő előtt Kim Rasmussen adta át az Akadémia növendékének, Herczeg Lilinek a tavalyi év legjobb serdülő játékosának járó díjat.

Fotók: MKSZ

2017 MÁJ 08 15:58:23/