NEKA-szakemberek a müncheni edző-konferencián
Az IHF müncheni edző-konferenciáján vett részt Mocsai Tamás NEKA-ügyvezető, valamint edzőink, Sótonyi László és Kopornyik Zsolt.

A jelenleg is zajló férfi kézilabda-világbajnokság kapcsán Münchenben szervezett edzői konferenciát a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF). A színvonalas programot kínáló rendezvényen Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője, valamint Sótonyi László és Kopornyik Zsolt edző vett részt a NEKA részéről. 

A január 8-11-ig tartó szakmai tanácskozás fókuszában a német és dán kézilabdaképzés és utánpótlás-nevelés filozófiája állt, de a védekezésről, vagy a sérülések rehabilitációjáról is neves előadók tartottak előadást és gyakorlati edzésbemutatót.

„Több hasonló nemzetközi edzőképzésen vettem részt az utóbbi években, de egyik sem volt hasonlóan jól szervezett és felépített. A legérdekesebb és legjobban várt előadást a vb-résztvevő Japán válogatott dán szövetségi kapitánya, Dagur Sigurdsson illetve a Barcelona vezetőedzője Xavier Pascual tartotta. Számomra meglepő volt nyitottságuk, ahogyan tudásukat és előadásuk teljes anyagát megosztották velünk, ezzel támogatva és segítve az általuk kidolgozott rendszer alkalmazását” – tájékoztatta honlapunkat Kopornyik Zsolt.

A több kontinensről érkezett szakemberek a helyszínen megtekinthették a Németország-Korea vb-nyitómeccset, az előadásokon pedig a mindennapi munkájukhoz kapcsolódó értékes információkkal lettek gazdagabbak.

„Nagyon hasznosnak találtam müncheni konferenciát, hiszen beleláthattunk a neves kézilabdanemzeteknél folyó szakmai munka rejtelmeibe. Számunkra különösen érdekes téma volt az, ahogyan egy játékost a kezdetektől fogva, lépésről lépésre, úgymond felépítenek. Ez pontosan egybevág a NEKA mindennapi munkájával. Beleshettünk az előttünk járó dán és német szakemberek munkájába, az eredménykényszer helyett ők inkább hosszú távra terveznek. Náluk is gyakran merül fel: „a hogyan tovább, melyik úton” kérdése, amelyre ők egy egységes platform irányába haladva találták meg a megoldást. A példájukból csak tanulni lehet” – értékelte a konferenciát Sótonyi László.

2019 JAN 15 16:12:00/