NEKA szakmai nap: a hajítás technikája
Egyre közeleg a Nemzeti Kézilabda Akadémia által szervezett Szakmai nap időpontja, melyet nagy érdeklődés mellett rendezünk meg november 11-én. Az edzésbemutatók mellett érdekesnek és látványosnak ígérkezik a NEKA edzőinek - Kiss Szilárd, ifj. Kiss Szilárd és Sótonyi László – előadása, melynek címe: A sérülések megelőzésének egyik lehetősége a helyes technikák oktatása - a hajítás helyes technikája és funkcionális anatómiája.

Ahogy ifj. Kiss Szilárd fogalmazott a bemutatóval egybekötött prezentációval kapcsolatban, elsősorban a vizualitásra helyezik a hangsúlyt, melynek segítségével szemléletesebben lehet bemutatni a dobásmódok – ezen belül a hajítás - helyes végrehajtását.

„Egy korábban leforgatott oktatófilm mellett a nemrég készült új részekkel igyekszünk megmutatni ugyanazt a technikai elemet különböző korosztályú és nemű játékosokkal, illetve a sportolókat saját magukhoz is viszonyítjuk. Utóbbira példa egy sorozatlövés, amelynél bemutatható, hogy technikailag milyen különbség van egy egyéni végrehajtás során, vizsgáljuk azt is, vajon képes-e valaki egymás után közel azonos technikát produkálni. Több lassított felvételt mutatunk majd, ezzel megpróbáljuk a leggyakoribb technikai hiányosságokra vagy problémákra felhívni a figyelmet, illetve az adott technikához kapcsolódó legfontosabb izomcsoportok, ízületek mobilitása, stabilitása és a sérülések is szóba kerülnek. Ez egy nehéz, egyben izgalmas terület is, vannak alapok, amiket nem lehet elégszer elmondani és mindenkinek tudnia kell. Ugyanakkor az előadásunk nagyobb részében egy csoportot vizsgálunk, azon belül is azt, milyen különbségek vannak a játékosok között az egyéni technikát tekintve.” – adott egy kis ízelítőt az előadásból ifj. Kiss Szilárd.

2019 OKT 25 14:24:20/