NEKA szakmai nap: sérülések utáni visszatérés
A Nemzeti Kézilabda Akadémia november 11-én rendezi meg első nyílt szakmai napját Balatonbogláron, ahol a programban bemutató edzések és előadások szerepelnek. A sportolók sérülés utáni visszatérése a kézilabdázás edzésfolyamataiba címmel a NEKA gyógytornásza, edzője és erőnléti edzője révén három szakember szemszögéből ismerhetik meg a résztvevők a napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bíró folyamatot.

Szalay Bernadett gyógytornász szerint sok minden változott ezen a területen az elmúlt években, amiket figyelembe kell venni a sportolók edzésbe való visszatérésénél.

„Több új műtéti technika van a mai orvostudományban, és ez a terület egyre inkább fejlődik, ehhez kell igazodniuk a protokolloknak, és sérült kézilabdázók visszaszoktatási fázisainak is. Posztspecifikus gyakorlatokat végeztetünk a sportolókkal, hiszen teljesen máshogy kell foglalkoznunk egy beállóssal vagy egy szélsővel, eltérően alkalmazkodik a feladatokhoz a térd vagy a váll biomechanikája, ezekre fel kell készítenünk őket kondicionálisan, erőnlétben is. A gyógytorna rész bemutatásakor arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a megfelelő terhelés a megfelelő időben, a megfelelő módon történjen. Fontos, hogy ne siettessük túl, de közben ne is hanyagoljuk el azokat a dolgokat, amik szükségesek a sikeres és sérülésmentes visszatéréshez” – mondta el Szalay Bernadett, a NEKA gyógytornásza.

A szakmai napra október 28-áig lehet jelentkezni, részletek a honlapunkon!

http://neka.hu/NEKA-NEKED/NEKA-Szakmai-Nap

2019 OKT 18 12:18:38/