NEKA-tábor a fiatal tehetségeknek
Idén 23 lány és 24 fiú kézilabdázó kapott meghívást a NEKA-táborba, ahol a gyerekek megismerhették a Nemzeti Kézilabda Akadémia mindennapjait, és változatos programok vártak rájuk. 

Az első napon a szülők, akik elkísérték a fiatalokat, szintén bepillantást nyerhettek a kollégium, a sportcsarnok, a Lakófalu és a Rehabilitációs központ működésébe. 

A megnyitón Mocsai Tamás ügyvezető összefoglalta az Akadémia küldetését és céljait, majd Hajdu János szakmai igazgató és Kopornyik Zsolt edző szakmai tudnivalókat imsertetett, ezután Andorka Sándor szervező adott hasznos információkat a jelenlévőknek. 

A gyerekek a NEKA edzői által tartott edzéseken és meccseken vettek részt, megtekintették a Magyarország-Macedónia férfi ifjúsági válogatott mérkőzést, de a szakmai foglalkozások mellett szabadidős tevékenységek (bobozás, balatoni fürdés, strandkézilabda) is színesítették az ötnapos tábor programját.

A szülőket elsősorban a fantasztikus infrastruktúra nyűgözte le, és elmondásuk szerint az itt látott szervezettséget és szakemberek elhivatottságát látva nyugodt szívvel engedik majd el gyermeküket, amennyiben felvételt nyernek az Akadémiára. 

A táborozó fiatalok a NEKA-növendékek mindennapjaihoz hasonló időbeosztás szerint éltek hétfőtől péntekig, így ha a jövőben idekerülnek, már nem lesz ismeretlen számukra a környezet.

borítókép: Tompos Gábor

2018 JÚN 23 09:42:35/