Négy pont Szombathelyről
A NEKA női ifjúsági és serdülőcsapata is magabiztos győzelmet aratott a Szombathelyi KKA otthonában. Ifi lányaink a szünetben egyetlen góllal vezettek, de a második félidőben feljavult teljesítménynek köszönhetően végül 38-28-as sikert arattak. Siti Bea serdülő játékosai ugyancsak égig irányították a találkozót, a 28-14-es győzelemmel megerősítették vezető helyüket a tabellán. 

Női ifjúsági I.osztály:

Szombathelyi KKA-NEKA 1 28-38 (17-18)

V: Kolarovszki, Lábadi

NEKA I.: MAGERA, Kubina (kapusok),- Mérai 2, KAJDON 8/3, Nagy I.L., FARAGÓ 4, VÁMOS 6, Mlinkó 2, Lakatos P., Juhász G., Nagy II.L., KUKUCSKA 4, SZABÓ N.7, Bánhidi 2, WOTH 1, Vártok 2

7m: 1/1, ill. 4/3                  

kiállítások: 10 perc, ill. 4 perc

Eredmény alakulása: 5.p: 2-4, 10.p: 7-6, 15.p: 11-9,22.p: 14-13, 25.p: 15-18, 34.p: 18-23, 40.p: 23-24, 52.p: 24-31, 57.p: 26-37

Mestermérleg:

Dr. Woth Péter: „Az első félidei - finoman fogalmazva - nem túl acélos védekezésünket a második játékrészre rendezni tudtuk, és ezzel fokozatosan leszakítottuk az ellenfelünket. A nyomás csökkenésével pedig a támadás is gördülékenyebb lett, így a vége felé már olyan volt a játékunk, amilyet az elejétől szerettük volna.”

Játékos szemmel:

Mlinkó Zsófia: „Szombathelyen játszani sosem egy leányálom, de ettől eltekintve úgy gondolom, nem lehetett volna nekünk akkora kihívás az ellenfél, mint amilyen az elején volt. A megbeszélt dolgokat nem valósítottuk meg, és ez a félidei eredményen meg is látszott. Szerencsére összeszedtük magunkat a második félidőre és sokkal jobban játszottunk. Mivel a védelem összeállt, támadásban is könnyebben voltunk eredményesek. A győzelemhez gratulálok, de a nehezebb meccseken ennél több fog kelleni!”

Woth Viktória: „A mai napon Szombathelyre nyerni mentünk, néha szép játékkal tudtunk tenni ennek érdekében. Sajnos, nem mindig sikerült teljesíteni az edzők által kért feladatokat. Sokkal koncentráltabbnak, fegyelmezettebbnek kell lennünk, a továbbiakban ennyi hiba, pontatlanság nem fog beleférni! Gratulálok a csapatnak. Megyünk tovább!”

Leány serdülő I.osztály:

Szombathelyi KKA- NEKA 14-28 (7-13)

V. Kolarovszki, Lábadi

SZKKA: Farkas (kapus) - Pham Lien 1, Takács, Wutschi 2, Lakatos 3, Krilov, Marton 3. Csere: Molnár (kapus) - Szabó, Juhász L. 3, Czenki 2, Szlámer, Juhász A., Lékai, Lakner, Sárközi.

NEKA: ZAJ, Ferenczy (kapusok),- Pap 1, FORGÁCS 8, Zakor, FARAGÓ Lea 3/1, Berei 2, Dézsi, HENGL 3, Ágoston 3/1, Csamangó L.1, Petruska 1, KAZEEM 4/1 Csamangó N.2,

7m: 4/1, ill. 3/3                      

kiállítások: 2 perc, ill. 4 perc

Eredmény alakulása: 8.p: 0-6, 13.p: 3-8, 19.p: 5-10,32.p: 8-17, 41.p: 10-23, 46.p: 12-26

Mestermérleg:

Siti Beáta: „Meggyőző volt a fölényünk, ennek ellenére lehetett érezni, hogy egy picit kiestünk a meccsritmusunkból. Láttunk szép dolgokat, mégis az átadások ritmusa, a döntéshozásunk, az 1:1 megnyerése döcögős volt néha. Védekezésben a játék olvasása, az elővételezés, a besegítés több gyakorlást igényel. Nem volt rossz, de lesz ez meg jobb is!”

Játékos szemmel:

Forgács Szonja: „Az elején kissé szétesett a védekezésünk, így az ellenfél fel tudott zárkózni. Az első félidő vége felé újra összeállt a védekezésünk, és a támadásunk is, szerencsére sok indulásgólt is szereztünk. A szünet után elég sok ziccert kihagytunk, de a védekezésnek hála, kijavítottuk a rossz támadásokat, ezzel tartva az előnyünket. A félidő második felében viszont már egész jól összejöttek a támadások is. Gratulálok a csapatnak, nagyon ügyesek voltak! CSAK A NEKA!!”

Zaj Klára: „A szombathelyi meccseinket mindig a jó hangulat jellemzi, most sem volt másképp. A mérkőzést remekül kezdtük, amire a hazaiak csak a tizedik perc környékén reagáltak. Az első félidő második felében játékunk visszaesést mutatott, de a vezetés magabiztosan a kezünkben volt. A második félidőben, hasonlóan az elsőhöz, sok lerohanásunk volt, ezzel kihasználva szélsőink gyorsaságát. A védekezésünk összességében rendben volt, de sok elkerülhető gólt kaptunk. Indításaink javarészt pontosak voltak, ennek is köszönhetjük nagy különbségű győzelmünket. Összességében elégedettek lehetünk a meccsel, a lényeg, azaz a két pont megvan. Gratulálok mindenkinek, hajrá NEKA!”

2019 OKT 16 22:43:42/