Négyes döntőben a NEKA
A férfi ifjúsági bajnokságban 35-27-re nyert a NEKA a Vác csapata ellen, ezzel biztossá vált, hogy a mieink ott lesznek a négyes döntőben. 

Sótonyi László együttesében mindenki lehetőséget kapott, a sokáig sérült Dobi Sándor hosszú idő után tért vissza a pályára, és egy góllal járult hozzá a sikerhez. A fiúk az utolsó fordulóban a Várpalota ellen játszanak, de az eredménytől függetlenül a címvédő NEKA és a Telekom Veszprém jut be a rájátszásba a Nyugati csoportból.

Ifjúsági I. osztály-Nyugat – 25. forduló:

Nemzeti Kézilabda Akadémia – Váci KSE 35–27 (18–15)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 30 néző

Vezette: Bán–Farkas László, Miksó Dániel

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Konyicsák T., Nagy T. (kapusok) – Ilic Z. 7, Kecskés D. 6 (2), Balogh J. 5, Péter B. 4, Kepess J. 3, Vetési B. 3, Bognár N. 2, Tóth P. 2, Czabán M. 1, Dely M. 1, Dobi S. 1., Gál D. Vezetőedző: Sótonyi László

Váci KSE: Huszár B. (kapus) – Bognár A. 16 (3), Zeller M. 3, Alföldi B. 2, Hantos B. 2, Incédy P. 2, Kocsis M. 2, Kövesdi Zs., Mezei J., Moór J., Scardone P., Serföző Á. Vezetőedző: Gúnya Péter

Hétméteresek: 3/2 illetve 3/3

Kiállítások: 8 perc illetve 2 perc

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "Ezzel a győzelemmel matematikailag is biztosítottuk helyünket a négyes döntőben. Igyekeztem mindenkinek megfelelő mennyiségű játéklehetőséget biztosítani, örülök annak, hogy Dobi Sándor hosszú sérülés után ismét pályára léphetett."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Dobi Sándor: „Nem volt a szezon legjobb mérkőzése. Az első félidőben sokat hibáztunk, aztán a második félidőre rendezni tudtuk sorainkat és magabiztos győzelmet tudtunk aratni! Nekem külön élmény volt fél év kihagyás után újra pályára lépni, ráadásul gólt is tudtam szerezni! Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!”

Konyicsák Tamás: Az első félidőben nem játszottunk jól, a támadásunk és a védekezésünk sem állt össze. A második félidő  jobb volt, védekezésünkből tudtunk könnyű, gyors gólokat szerezni, ezzel egyértelművé tenni a mérkőzést és behúzni a két pontot, amivel biztosan bejutottunk az országos döntőbe. Gratulálok a csapatnak!"

fotók: Tompos Gábor

2019 MÁJ 07 22:08:54/