Népszerű NEKA kiválasztónap
Idén több mint 270 fiatal fiú és lány jelentkezett a Nemzeti Kézilabda Akadémia kiválasztónapjára. A kétnapos rendezvényen nemcsak hazai klubokból, hanem szlovákiai, romániai, német és szerbiai egyesületből is érkeztek fiatalok, akik igyekeztek bizonyítani tehetségüket.

A NEKA szakemberei az első fordulóban elsősorban a labdaügyességet, robbanékonyságot, gyorsaságot és döntéskészséget figyelték, edzéskörülmények között, illetve mérkőzés szituációban nézték a gyerekeket.

Örömteli számunkra, hogy évről évre egyre többen szeretnének bekerüli a NEKA-ra, ez elismerése az itt folyó szakmai munkának és a hat év alatt elért 18 korosztályos bajnoki címnek. A képességeken túl a mentalitást is figyelembe vesszük, tehát ha valaki elesik, ne sírjon, ha elveszíti a labdát, ne álljon meg, ha segítenie kell a társát, segítse. Azok a gyerekek, akiket az első forduló után visszahívunk, a második körben már méréseken vesznek részt, ezek az objektív eredmények és a mi szubjektív véleményünk együtt komplex képet adnak egy-egy tehetségről.” – összegezte a tudnivalókat Hajdu János, a NEKA sportszakmai vezetője.

Valamennyi jelentkező november 10-ig írásbeli tájékoztatást kap a kiválasztónap eredményéről, a legügyesebb gyerekeket visszahívjuk a december 2-án, és 3-án rendezendő második fordulóba.

fotók: Tompos Gábor

2019 OKT 29 19:33:40/