Népszerű volt a NEKA-stand a Sportágválasztón

Idén is hatalmas érdeklődés kísérte a Budapesti Nagy Sportágválasztót, hiszen szeptember 15-én és 16-án többezer látogató jött el a Merkapt Sportközpontba. A 115 bemutatkozó sportág között természetesen a kézilabda is képviseltette magát, a Magyar Kézilabda Szövetség és Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata két helyen várta az érdeklődőket. A két nap alatt több NEKA-szakedző, munkatárs és növendék találkozott az érdeklődőkkel, akik folyamatosan keresték fel az 55-ös standot.

Pénteken különböző oktatási intézmények látogattak a helyszínre, ekkor  többek mellett a NEKA edzője, Siti Bea foglalkozott a gyerekekkel és a színpadon is több érdekességet mondott el az Akadémia működésével és a sportággal kapcsolatban. Tóth Péter Zoltán vezetésével a terapeuták különböző ügyességi feladatokat állítottak össze a kicsiknek, akik láthatóan nagy kedvvel végezték el azokat. A lövőerőmérő, a célbadobó verseny, vagy a szivacskézilabda-meccsek szórakoztató programot kínáltak mindenkinek.

Szombaton a családok keresték fel a helyszínt, ekkor is nagy volt a forgalom az Akadémia standjánál. A sebességmérő műszert kipróbálta például úszóklasszisunk, Cseh László, vagy a népszerű kézilabdázó, Tápai Szabina is. Sok kisgyermek ismerkedett nálunk a szivacskézilabdával és a mozgáskoordinációs eszközökkel, Kopornyik Zsolt edző, a NEKA terapeutái és a fiúnövendékek is készségesen segítették a kicsiket.

Fotók: Cseh Péter/MKSZ

2017 SZE 19 14:23:17/