Női arany és ezüstérem
Drámai fordulatokat hozott a női korosztályos Final4, amelyen a NEKA serdülőcsapata aranyérmet, míg az ifjúsági lányok egy utolsó másodpercekben az ellenfélnek megítélt hétméteressel 31-30-ra kikapva, ezüstérmesként zártak az FTC ellen.

A zsúfolásig megtelt, és a lelkes NEKA szurkolók által parádés hangulatú rácalmási csarnokban a serdülő döntőt játszották le először, ahol a NEKA 20-14-re nyert az FTC ellen, ezzel megérdemelten megnyerte a bajnoki aranyérmet!

Az ünneplés és a jó hangulat az ifjúsági döntő után hamar elillant, hiszen a 49. percben 29-23-ra vezető csapatunk az utolsó másodpercekben döntetlenre állt az egyenlítő Ferencvárossal, majd amikor már mindenki a végső sípszót várta, az ellenfélnek váratlanul büntetőt ítéltek, amit értékesítettek a zöld-fehérek, így 31-30-as sikerrel bajnoki címet szereztek.

Leány serdülő bajnoki döntő, Rácalmás:

NEKA – FTC KN KFT 20-14 (10-7)

NEKA: Gyuránki B., Zaj K., Ágoston L., Uhrin L., Mlinkó Zs. 8, Horváth P., Lakatos P. 3, Nagy L. 1, Ogonovszky E., Vámos M. 4, Babai V., Mentes J., Kiss L., Kurmai P., Kovalcsik Bianka 2, Vártok Tamara 2 – vezetőedző: dr. Woth Péter

FTC: Baróti B. 2, Ballai A. 3, Tóth E., Imre Sz., Majoros K. 1, Bánfai V., Tímár A., Sass K., Molnár A., Simon P., Kármán L. 1, Zentai D., Hádinger Zs., Buzsák B. 3, Ballai Borbála, Zsembery V. 3 – vezetőedző: Fiedler Erika

7m: 3/3, ill. 3/3

kiállítások: 4 perc, ill. 6 perc

Eredmény alakulása: 4.p: 0-1, 8.p: 3-1, 12.p: 5-3, 16.p: 6-6, 24.p: 6-9, 34.p: 7-16, 38.p: 8-19, 44.p: 11-20

Mestermérleg:

Woth Péter: „Ezekért a pillanatokért érdemes kézilabdázni. Köszönöm a lányoknak az egész szezonban végzett - sokszor elég kemény - munkát, Kiss Szilárdnak és a "NEKA stáb" összes tagjának a segítséget!!!”

Játékos szemmel:

Mlinkó Zsófia: „Az év utolsó mérkőzése volt a mai. Külön nem készültünk fel rá, így főleg az egész évben tanultakra alapoztunk. Bár az elején még fej-fej mellett haladtunk a saját hibáinak miatt, szerencsére hamar összeszedtük magunkat, védekezésünk felerősödött, és emiatt tudtunk ellépni a félidő végére. A második játékrészben már végig mi voltunk előnyben,felszabadultan játszhatunk, nem sokat volt kérdés, ki lesz a bajnok. Méltó lezárása volt ez az évnek, megmutatkozott, mennyit fejlődtünk a szezon eleje óta és hogy milyen, amikor egy csapat együtt küzdve éri el a célját! Mindenkinek köszönjük a szurkolást, az edzőknek pedig a sok kitartást! Szép volt lányok, hajrá NEKA!”

Zaj Klára: "A meccs elején fej-fej mellett haladtunk. Nagyon elsiettük a támadásokat, de védekezésben koncentráltak voltunk. A mai védekezés nagyon összeszedett volt, és pár támadási hiba után minden összeállt. Védekezésben és támadásban is sikerült visszamutatni az edzéseken tanultakat. Nagyot küzdöttünk az elmúlt 2 napban, és igazi csapatként tudtunk győzni! Gratulálok mindenkinek, szép volt csajok!"

 Nagy Laura, csapatkapitány: „Először is gratulálni szeretnék az egész csapatnak ehhez az évhez !Elég nehezen indultunk, mivel egy teljesen új csapat állt össze év elején. A szezon közepére megismertük egymást kellően, így már taktikailag is fejlődni kezdtünk. Év végére egy küzdős kis csapat állt össze, amit hidegvérű, precíz, pontos "bérgyilkosok" alkotnak! Köszönjük az egész éves munkát az edzőknek,erőnléti edzőknek, gyúróknak, gyógytornászoknak és minden NEKA dolgozónak, de legfőképp Peti bának! HAJRÁ NEKA!”

Női ifjúsági bajnoki döntő:

NEKA – FTC KN KFT 30-31 (16-17)

Vezette: Marton, Szabó

NEKA: Magera N., Simon A., Horváth N. 1, Herczeg L., Mérai M. 1, Kajdon B. 3, Takó V. 14, Faragó L, Kovács N. 3, Kukucska V. 3, Osvai F., Bánhidi B., Németh I., Woth V. 1, Szabó N. 4 – vezetőedző: ifj. Kiss Szilárd

FTC: Csatlós Cs., Zsigmond P., Hadfi G., Bártfay E., Kenéz F. 1, Ferenczy D., Solt A. 2, Zsembery V., Ludvig K. 2, Háfra L. 6, Bánfai K. 2, Tóth N. 5, Győrfi D. 8, Zsiborás L. 5, Kovalcsik J. – vezetőedző: Simics Judit 

7m:5/3, ill. 4/4

kiállítások: 8 perc, ill. 10 perc

Eredmény alakulása: 4.p: 3-1, 11. p: 6-5, 21.p: 13-10, 26.p: 16-14, 33.p:19-18, 39.p: 23-20, 49.p.29-23, 58.p: 29-30

Mestermérleg:

ifj. Kiss Szilárd: „Nagyon büszke vagyok a lányokra, nagyon kicsin múlt! Petra nélkül és "fél" Ninával hihetetlen nagyot küzdöttek, ennek majd később meg lesz az eredménye. A végjátékra elfáradtunk, sokat hibáztunk. Az utolsó ítélet helyett a csapatokra kellett volna hagyni a döntést! Ez egy rosszindulatú ítélet volt... Köszönjük a szurkolást, fantasztikus élmény volt! A csarnok kicsi volt erre a rendezvényre!.A serdülőknek külön gratulálunk, nagyon jól játszottak! A stábbal öröm volt dolgozni köszönök mindent! A csapat gerince együtt marad, szóval biztató a jövőképünk!!!!”

Játékos szemmel:

Takó Viktória: „Nagyon erősen kezdtük a meccset,amit egészen a második félidő feléig tudtunk tartani. Fejben elfáradtunk, emiatt sajnos sok technikai hibát vétettünk, pont a végjátékban. Nagyot küzdöttünk mindkét meccsen, és az egész évben, ezért megérdemeltük volna az aranyat is. Büszke vagyok a lányokra nagyon ügyesek voltak!”

Vámos Petra csapatkapitány:Egy nehéz szezont lezáró hétvégén vagyunk túl. Rengeteg munkát, fegyelmet, energiát fektettünk ebbe az évbe,és talán ezért épp oly fájó a döntőben elszenvedett vereség. Számomra a mai volt az utolsó mérkőzés a NEKA színeiben, és sajnos csak a pálya széléről tudtam segíteni a lányokat. Azonban amit ebben a szezonban, illetve az elmúlt 5 évben kaptam tőlük, az többet jelent mindennél! Lehet, hogy a hétvége legjobbja a Ferencváros volt, de úgy gondolom, hogy az év bajnokai pedig mi voltunk! Szeretném megköszönni az edzőimnek, illetve a csapattársaimnak az itt töltött szép időt és a rengeteg felejthetetlen emléket. Gratulálok a csapatnak!”

Fotók: Antal János

2019 MÁJ 26 21:17:41/