Női házirangadók
A női serdülő és ifjúsági bajnokságokban is a NEKA két csapata lépett pályára egymás ellen.

 A serdülők párharca izgalmas találkozót hozott, amely egy hétméteressel dőlt el. Az ifik csatájában a papírforma érvényesült, hiszen az éllovas együttes győzött 15 góllal.

Leány serdülő I.osztály:

NEKA II.- NEKA I. 22-23 (10-12)

V: Csányi, Drinóczi

NEKA II.: Bakos, Lakatos R. (kapusok),- Csíkos 2, Juhász 2, Kovács A., Szabó D.N. 1, Molnár 4, Kertész, Csamangó L.1, Bencsik 2, Csamangó N.1, Pécsi, Bálint, Czudor 2, Nagy N.6, Torday-Nagy

NEKA I.: Zaj, Gyuránki (kapusok),- Ogonovszky 1, Ágoston 1, Uhrin 4, Mlinkó 3, Horváth P.4, Lakatos P.2, Nagy II.L.1, Tóth 2, Babai 1, Kiss , Mentes, Kurmai, Kovalcsik 3,Vártok 1

7m: 3/3,ill. 3/3

kiállítások: nem volt, ill. 2 perc

Eredmény alakulása: 4.p: 3-0, 9.p: 3-5, 13.p: 4-8, 23.p: 6-11, 28.p: 11-14, 32.p: 15-15, 38.p: 17-18,44.: 20-18, 47.p: 21-21, 50.p: 22-22

Mestermérleg:

Bohus Beáta: „Igazi rangadó, szuper mérkőzés volt, amelyen egy időn túli büntetővel kaptunk ki. A NEKA erejét mutatja, hogy ilyen szoros volt az eredmény.”

Dr.Woth Péter: „A játék szépségeiből a "kicsik" tudtak többet megmutatni.”

Játékos szemmel:

Molnár Dorottya: „Jól kezdtük a mérkőzést. Az elejétől kezdve koncentráltak voltunk. Védekezésben odafigyeltünk, vezetni is tudtunk. Támadásaink is jók voltak,remek megoldásokat találtunk. Ziccereinket nagy arányban gólra tudtuk váltani. Tempós meccs volt. Gratulálok mindkét csapatnak. Hajrá NEKA!”

Nagy Nóra: „Barátságos, edzőmeccs hangulatú mérkőzésként tekintettünk erre a találkozóra, tudtuk, hogy egy igen erős ellenfél ellen lépünk pályára. Egy NEKA párharc mindig izgalmas, ez is igen gyors iramú, lendületes mérkőzés volt. Az első félidőben sok ziccert hibáztunk, a kapusteljesítményünk sem volt az igazi, ám a védekezésünk az első perctől kezdve jól működött. A második félidőre még jobban összeszedtük magunkat, koncentráltak maradtunk az utolsó percekig, ám nem nekünk jött ki a lépés a végén. Gratulálok a csapatnak, és az ellenfélnek, igazán izgalmas mérkőzés kerekedett! Hajrá NEKA!”

Horváth Petra: „A meccsen nagyon dekoncentráltak voltunk, mind védekezésben mind támadásban sok hibánk volt és sok ziccert kihagytunk. Fejben nem voltunk ott,és a küzdeni akarás sem látszódott az arcunkon, nem jöttek elő az edzésen gyakorolt figurák,de a két pontot így is megszereztük. A következő meccsnek meg több akarattal, és edzéssel vágunk neki! Gratulálok a csapatnak!”

Zaj Klára: „A meccs nem úgy alakult, ahogy terveztük, a feje senkinek nem volt a helyén. A védekezés és a támadás is szétesett, kapus teljesítményünk sem volt. Senkiben nem volt küzdelem és mindenki szét volt esve. Sok technikai hibánk, valamint sok kihagyott ziccerünk volt. Az edzésekből semmit nem mutattunk vissza a pályán. Nem a legjobb meccs volt,de gratulálok a 2 ponthoz.”

Női ifjúsági I.osztály:

NEKA II. - NEKA I. 20-35 (10-16)

V:Csányi,Drinóczi

NEKA II.: Kubina, Zaj (kapusok),-Vajer 1, Veress-Filep 3/1, Uhrin 2/1, Mlinkó, Béres, Horváth P. 3, Somlai 2/1, Juhász G.4, Nagy II.L. 1/1, Kocsis 1, Szöllősi 2/2, Kurmai1, Kovalcsik

NEKA I.: Magera (kapus),- Mérai 7, Kajdon 3, Takó, Rónai 5, Faragó 1, Vámos M. 3, Szabó P.1, Kovács N.2, Kukucska 3, Osvai 1, Szabó N.1/1, Bánhidi 6, Németh I.1, Woth 1

7m: 6/6 ill. 1/1

kiállítások: 4 perc, ill. 4 perc

Eredmény alakulása: 7.p: 3-2, 15.p: 6-6, 21.p: 6-11, 25.p: 8-14, 33.p: 10-18, 41.p: 13-25, 51.p: 16-30, 57.p: 18-33

Mestermérleg:

Siti Beáta: „A két pont sorsa a mérkőzés előtt sem volt kétséges. Akkor voltak szép megoldásaink, amikor a játékosok elhitték, hogy meg tudják oldani az adott szituációt, a nálunk erősebb ellenfél ellen is. A hitünk néha elhagyott bennünket, ebből több hiba következett. Sok indításgólt kaptunk, ha számukat le tudtuk volna csökkenteni, az eredmény is szűkebb lett volna.”

Kiss Szilárd: „Nagyon sok mérkőzést játszottunk az elmúlt időszakban! A győzelmeknek örülni kell, és tanulni belőle, mint ahogy vereségekből is! Becsülettel felkészültünk az NB I/B-s sorozatra, ahol tovább javulhatunk. A jelenben tudsz jobb lenni, jövőd is csak ezáltal lesz.....”

Játékos szemmel:

Juhász Gréta: „A meccs elejét egész jól kezdtük, a két csapat fej-fej mellett haladt,majd később becsúsztak a technikai hibáink! Ezekből a hibákból sok lerohanás, és indítás gólt kaptunk, aminek következtében a második félidőben nagyobb előnyre tett szert az 1-es csapat! A betegeknek jobbulást kívánunk! Gratulálok a lányok!”

Uhrin Lili: „Bár az elején még kiélezett volt a mérkőzés, a két csapat közötti különbség már 10 perc után látványos volt. Nem tudtuk tartani a tempójukat, ezért sok lerohanás gólt kaptunk. A védekezésünkben sok volt a hiba, főleg a visszarendeződésben. Jobbulást a betegeknek! Gratulálok mindkét csapatnak!”

Bánhidi Barbara: „A mérkőzés elején nem a megfelelő tempót vettük fel. Sok hibával játszottunk, nehezen tudtunk jó döntéseket hozni. Hullámzó volt a teljesítményünk, de törekedtünk a jó megoldásokra. A hibáinkat megpróbáltuk kijavítani. A második félidőben felerősödött a védekezésünk, amiből gyors gólokat tudtunk szerezni. A következő mérkőzésünkön sokkal összeszedettebbnek kell lennünk! Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!”

Mérai Maja: „A mérkőzést nyögvenyelősen kezdtük. A csapatmunka hiánya következtében a védekezésben számos hibát vétettünk, valamint támadásban sem koncentráltunk eléggé. Ennek ellenére sikerült összeszedni magunkat, és megnyerni a meccset. A fő pozitívum az volt, hogy senki nem sérült meg! Gratulálok a győzelemhez!"

fotók: Tompos Gábor

2019 FEB 07 22:01:30/