Nyaralás helyett önkéntes munka

Akadémiánk játékosa, Péter Panna nem csak pihenéssel töltötte a nyári szünetet, hanem a Provision Alapítvány által szervezett romániai táborban is vállalt önkéntes munkát. Kézilabdázónk kétszer egy hetet töltött a hátrányos helyzetű, szegény gyerekeket felkaroló táborban Marosvásárhelyen, illetve egy közeli településen.

„A szomszédom az egyik igazgató ennél az alapítványnál, és a bátyám kezdte el ezt az egészet, majd a szüleim ösztönöztek arra először négy éve, hogy menjek el a táborba. Először nagyon nem akartam csinálni, hiszen 12 évesen még én is szinte gyerek voltam, de később megkedveltem, és idén már ez a harmadik év, hogy önkéntesként segítettem. Amerikai önkéntesekkel dolgoztunk együtt, ami sokat segített az angol nyelvtanulásban. Első héten Dubajból érkezett egy csapat ausztrál, dél-afrikai, és brit fiatal, velük jól éreztem magam, és azóta is tartjuk a kapcsolatot”.

Pannáék napi 3-4 órás foglalkozást tartottak a gyerekeknek, délután pedig különböző programok következtek (állatkert, strandolás, kézművesség). A lényeg az volt, hogy a kicsik jól érezzék magukat.

„Idén jöttem rá, hogy nagyon nagy élmény ez a tábor mindenkinek. Jó volt látni, hogy azt a szeretetet, amit a gyerekeknek adtunk, és amit ők máshol nem kapnak meg, próbálták viszonozni. Mindig vannak visszatérő gyerekek, akik az első napon a nyakamba ugranak. Ez a két hét kinyitotta a szemem más irányba is, és sok dolgot észrevettem. Nagyon szerettem, hogy a gyerekekkel lehettem, rájöttem, hogy ez nekem való dolog” – mondta el Péter Panna.

2016 AUG 09 11:13:57/