Nyári kézilabdasikerekre emlékezve

Vacsorával egybekötött évzáró rendezvényen köszöntötte a Magyar Kézilabda Szövetség a 2017-es világversenyeken sikereket elérő csapatokat. Zsiga Gyula, az MKSZ szakmai igazgatója köszöntőjében méltatta az eredményes szereplést és kiváló helytállást.

A női ifjúsági kézilabda-válogatott a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megnyerése után a korosztályos Európa-bajnokságon bronzérmet nyert. Bohus Bea szövetségi edző és dr. Woth Péter edző keretében több NEKA játékos – Magera Noémi, Schatzl Natalie, Vámos Petra, Kovács Noémi és Simon Armilla szerepelt.

A női junior válogatott 4. helyen zárta a szlovéniai Eb-t. Hajdu János együttesében több egykori és jelenlegi kézilabdázónk játszott: Kuti Bettina, Szabó Kitti, Román Dorina, Pásztor Noémi, Giricz Laura, Hornyák Bernadett, Fodor Csenge. A stábban Bartalos Béla kapusedző, és Vaskó Réka gyúró képviselte az Akadémiát. Berta Sándor videoelemző is segítette a női csapatokat.

A férfi junior válogatott a bravúros 5. helyet szerezte meg a nyári világbajnokságon. A Gyurka János szövetségi edző és Kopornyik Zsolt edző által irányított csapatban Gábor Marcell, Török Ádám és Kovács Márk képviselte az Akadémiát.

2018 JAN 03 17:32:36/