Nyílt nap a lellei mentőállomáson

Október 16-án, az Újraélesztés Világnapján az ország több mentőállomásán nyílt napot tartottak, így az érdeklődők megismerhették a mentősök mindennapjait.

A NEKA növendékei és munkatársai a Balatonlellei Mentőállomásra látogattak el, ahol megismerték az életmentő eszközöket és dr. Szabados Péter mentőorvos segítségével alapfokú újraélesztési oktatásban részesültek. A hasznos információk mindenki számára fontosak, hiszen a mindennapokban, vagy akár a sportpályán, bármikor szükség lehet a gyors reakcióra és az azonnali beavatkozásra. A fiatalok ki is próbálhatták a tanultakat, ezen kívül a defibrillátor és a sürgősségi kocsi felszerelését is megismerhették.

A mentőorvos a sürgősségi kocsi ismertetésekor bemutatott egy olyan újraélesztésnél használatos mellkasi kompressziós gépet, ami bizonyos helyzetekben folyamatos, jó minőségű mellkasi nyomást biztosít. Az eszköz gyakorlati alkalmazhatóságát megmutató mentőorvos elmondta, hogy az emelt szintű újraélesztés végzése legalább három embert kíván folyamatosan, viszont a két emberrel működő mentőegységek ezt nem tudják minden esetben teljesíteni. Az általuk használt és bemutatott eszköz pedig tökéletesen alkalmas arra, hogy kiváltsa a harmadik szakembert.

A Balatonlellei Mentőállomás munkatársai havonta 150 riasztást kapnak, ez a szám a nyári főszezonban eléri az 500-at.

Köszönjük a lehetőséget!

A fotókat köszönjük Kálóczi Szilvia tanárnőnek.

2017 OKT 18 07:34:10/