Nyugaton tarolt a NEKA
Nagyszerűen szerepeltek a NEKA csapatai az ifjúsági és serdülő bajnokság alapszakaszában, hiszen a férfi és női együttesek egyaránt bejutottak a négyes döntőbe.

Történelmi sikerről beszélhetünk, hiszen a Nemzeti Kézilabda Akadémia 2013-as megalapítása óta ez az első – rájátszásos lebonyolítású – szezon, amelynek végén mind a négy kategóriában éremért küzdhetnek együtteseink. A NEKA ezzel a teljesítményével biztos helyet vívott ki magának a hazai utánpótlás élvonalában, hiszen több végjátékban is bajnokesélyesnek mondhatja magát.

A női szakág egyértelműen domináns szerepet játszott a Nyugati csoportban, ifj. Kiss Szilárd ifjúsági és dr. Woth Péter serdülő csapata, függetlenül az utolsó fordulóban sorra kerülő Kozármisleny elleni találkozók eredményétől, egyaránt az első helyen kvalifikálta magát a döntőbe. A teljes képhez tartozik, hogy a NEKA második számú együttese mindkét pontvadászatban a 4. helyen zárt.

A május 25-26-án Rácalmáson sorra kerülő női Final 4-ban az ifjúságiak mezőnyében a Győr, a serdülők között pedig a Szombathely vívta ki a részvétel jogát a nyugati országrészből, a Keleti csoportból mindkét kategóriában az FTC és a Debrecen képviselteti magát.

A férfi mezőny négyes döntőjének Szigetszentmiklós ad otthont ugyancsak május 25-én és 26-án. A férfi ifjúsági rájátszásba nyugatról a Telekom Veszprém és a Sótonyi László által irányított NEKA jutott, hozzájuk csatlakozik a Keleti csoportból a Pick Szeged és a Dabas

A serdülő Final4-ba a nyugati bajnok NEKA és a második helyezett Telekom Veszprém kvalifikálta magát. A bajnokság erősségét jelzi, hogy Kopornyik Zsolt tanítványai 48 pontot szereztek, míg mögöttük holtversenyben 47 ponttal a Telekom Veszprém és a Veszprémi KKFT Felsőörs végzett. Keleten a Békés és a Pick Szeged harcolta ki a rájátszásba jutást.

fotók: Tompos Gábor

2019 MÁJ 17 09:28:11/