Oktatási konzultáció a NEKA-n

Összevont tanári konzultációt tartottak a Nemzeti Kézilabda Akadémia és az együttműködő oktatási intézmények – Fonyódi Mátyás Király Gimnázium, a Bacsák György Képzőintézet, a Mathiász János Szakgimnázium és Szakközépiskola, a Boglári Általános Iskola – vezetői, munkatársai. A találkozó célja a jövőbeni feladatok egyeztetése volt, továbbá egy olyan fórum megteremtése, majd folyamatos működtetése, ahol az iskolák, a kollégium és a NEKA párbeszéde biztosított. A résztvevők fontosnak tartották, hogy legyen közös elhatározás, akarat a folyamatos együttműködésre és kapcsolattartásra. Az intézmények képviselői megállapodtak egy cselekvési terv kidolgozásában is, melynek központi eleme és legfőbb törekvése, a NEKA teljes emberre nevelés ars poeticája.
Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője, köszöntője után röviden összefoglalta az elmúlt tanév eredményeit és megköszönte az oktatási intézmények vezetőinek, tanárainak a sikerekben való közreműködést. Az ügyvezető legfőbb igénye, hogy a jelenlévőkkel közösen tudják kialakítani azt a kultúrát, amely megkülönbözteti a NEKA-t más sportközösségek szokásaitól. Nagy Miklós, Nemzeti Kézilabda Akadémia Kollégium intézményvezető és Fekete György szervezetfejlesztési vezető a kollégiumi tanévkezdésről, az első hetek tapasztalatairól adott tájékoztatást. Őket követték az oktatási intézmények igazgatóinak beszámolói, és a sort zárva, Hajdu János, az Akadémia női szakágvezetője is elmondta a szezonkezdéssel kapcsolatos szakmai tapasztalatait, észrevételeit. 

A jövőbeni együttműködés szempontjainak meghatározása, és rövid határidőkkel ellátott feladatok „kiosztása” zárta a találkozót, mely a tervek szerint rendszeres lesz a jövőben.

2017 OKT 03 17:01:50/