Olimpiai érmes gyorskorcsolyázó a NEKA-n
Krueger John-Henry, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagja, szeptember végi térdműtétjét követően a Nemzeti Kézilabda Akadémián végzi rehabilitációját. A 24 éves sportoló a 2018-as téli olimpián amerikai színekben szerzett ezüstérmet 1000 méteren, de 2018 októberétől magyar színekben versenyez. A tehetséges élsportoló a szeptemberi országos bajnokságon szárkapocscsont-sérülést szenvedett, az operáció után pedig néhány hétig a NEKA kiválóan felszerelt rehabilitációs központjában készül a visszatérésre.

A rendkívül szimpatikus és profi hozzáállású versenyző egy hét elteltével elégedetten nyilatkozott a rehabilitáció menetéről.

„A NEKA szakmai stábja és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség is mindent megtesz, hogy tökéletes körülmények között végezhessem a rehabilitációmat. Sokan segítenek nekem, itt Balatonbogláron minden feltétel adott, így nekem tényleg csak a térdemre és a gyógyulásomra kell figyelnem. Pályafutásom során ez volt az első operációm, még nem voltam ilyen helyzetben, az itteni kiváló szakemberektől nemcsak a sérülés utáni folyamatokról tanulok sokat, de a testem működéséről is. Meglepő volt számomra, milyen kemény munkát jelent a gyógytorna, de természetesen élsportolóként motivált vagyok és mindent megteszek azért, hogy minél hamarabb visszatérhessek a pályára” – mesélt tapasztalatairól a Ferencváros versenyzője, Krueger John Henry.

Az élsportoló elszántságával kapcsolatban Kele Kristóf gyógytornász is csak pozitívumokat tudott elmondani.

„Johnnal nagyon könnyű a munka, pontosan tudja, hogy minden az ő érdekében történik, és igazi élsportolóhoz méltó hozzáállással és alázattal végzi a feladatokat. Naponta több alkalommal dolgozunk együtt ami magában foglal egyéni gyógytorna valamint subaqualis foglalkozást is. A rehabilitáció ezen szakaszában megpróbáljuk minimalizálni az izomtömegveszteséget mindkét alsó végtagon valamint a teljes mozgáspálya visszaállításra törekszünk, továbbá járásképének a normalizálására fektetünk nagy hangsúlyt, amely mint alapvető emberi mozgásforma, nélkülözhetetlen a rehabilitációban a további előrelépéshez. Ezen túl az aerob állóképesség megtartása kap még hangsúlyos szerepet a munkánk során.” – foglalta össze a rehabilitáció eddigi menetét és a jövőbeli feladatokat Kele Kristóf.

A NEKA szakemberei természetesen folyamatosan egyeztetnek Krueger John Henry orvosával a rehabilitáció menetéről. A felépülés remekül halad, de azt még korai lenne megmondani, hogy a kiváló versenyző szerepelhet-e a januárban Debrecenben rendezendő Európa-bajnokságon.

2019 OKT 31 15:50:32/