Olimpikon-atléta edzi növendékeinket

Október óta atlétika edzések is szerepelnek a NEKA kézilabdázóinak edzésprogramjában. A foglalkozásokat a volt válogatott atléta, Vári Edit tartja, aki szép pályafutást mondhat magáénak. A kiváló futó részt vett a pekingi olimpián, ahol 100 méteres gátfutásban indult, és kiemelkedik eredményei közül a milánói Európa-kupa győzelem, melyet egyéni csúccsal ért el.

Vári Edit az élsportban eltöltött 20 év után jelenleg testnevelő tanár a Balatonlellei Általános Iskolában, és néhány hónapja a Nemzeti Kézilabda Akadémia munkatársa is.

„Az iskolánk 2017-ben csatlakozott a NEKA-LurkóProgramhoz, ekkor kerültem kapcsolatba az Akadémiával. A beszélgetések során szóba került, hogy szükség volna egy emberre, aki a gyerekek gyorsaság- és koordinációfejlesztésével foglalkozik, így örömmel vállaltam a feladatot. A játékosok többsége heti egy alkalommal vesz részt az atlétika-edzéseken. 

A koordinációfejlesztést érdemes minél fiatalabb korban elkezdeni, de természetesen később is javasolt. A gyerekekkel futóiskolákat csinálunk, rajtolgatunk, a lényeg, hogy minél robbanékonyabbak legyenek. Könnyű dolgom van, mert a NEKA-növendékek nagyon motiváltak, így öröm velük a munka, ráadásul a fejlődés is látható, hiszen azok a gyakorlatok, amiket az elején nem tudtak végrehajtani, azok most már jól mennek.

Az a tapasztalatom, hogy a sport kitartóvá teszi az embert az élet minden területén, és ha belekezdesz valamibe azt maximális odafigyeléssel tudod csinálni. Sokkal magabiztosabbá válik ezáltal mindenki.” – mondta el Vári Edit.

Az atlétikaedzések jelenleg teremben zajlanak, de a jó idő beköszöntével már a kültéri futópályát is használhatják kézilabdázóink.

A pénteki NEKA-INSIDE adásában betekintünk egy atlétika-edzésbe, és Vári Edit is nyilatkozik majd.

Fotó: Tompos Gábor

2018 JAN 24 13:47:16/