Önbizalomnövelő meccsek
Mindhárom férficsapatunk pályára lépett a csütörtöki játéknapon, Győrben nyert az ifjúsági és a serdülőcsapat, míg a NEKA II. serdülői Veszprémben szenvedtek egygólos vereséget. 

Férfi ifjúsági I. osztály-Nyugat – 5. forduló

AGROFEED ETO-SZESE – Nemzeti Kézilabda Akadémia 20–35 (9–16)

Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, 50 néző

Vezette: Haskó Tamás Károly, Natkai Norbert

AGROFEED ETO-SZESE: De Ridder, Török G. (kapusok) – Oross D. 5, Lukács B. 4 (1), Nagy M. 3 (2), Fekete D. 2, Sövegjártó M. 2, Vass E. 2, Csala K. 1, Oldal Zs. 1 (1), Farkas B., Herkovits R., Horváth B., Horváth Zs., Szűcs L., Vass E. Vezetőedző: Rosta Miklós

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Nagy T., Takács Á. (kapusok) – Kecskés D. 12 (2), Krakovszki B. 4, Kurucz M. 3, Papp T. 3, Balogh J. 2, Bognár N. 2, Kepess J. 2, Temesvári G. 2, Tóth P. 2, Dely M. 1, Széles N. 1 (1), Vetési B. 1, Igali G., Kovács G. Vezetőedző: Sótonyi László

Hétméteresek: 6/4 illetve 5/3

Kiállítások: 8 perc illetve 4 perc

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "A legfontosabb, hogy a csapat megszerezte a két pontot. A védekezésünkkel nagy részben ezúttal is elégedett lehetek, azonban a sok lőtt gól ellenére a támadójátékunkban sokszor hiányzott a szükséges koncentráció."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Bognár Nándor: „Nagy tempójú meccsen sikerült magabiztosan nyernünk, sikerült az eddigi meccseinkhez képest is előre lépnünk. Gratulálok a csapatnak, megyünk tovább!”

Krakovszki Bence: „A mai meccset jól kezdtük és tudtunk tartani egy jó tempót, a második félidőben már egy nagyobb előnyt szereztünk és ezt tudtuk tartani is.”

Fiú serdülő I. osztály-Nyugat – 5. forduló

AGROFEED ETO-SZESE – Nemzeti Kézilabda Akadémia I. 20–29 (13–14)

Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, 80 néző

Vezette: Haskó Tamás Károly, Natkai Norbert

AGROFEED ETO-SZESE: Csanaki M., Hoffmann B., Pedersen B. (kapusok) – Molnár G. 6 (1), Ásványi G. 4 (2), Panák M. 4 (1), Németh M. 3 (1), Madár Zs. 2, Szalay B. 1, Bohuniczky B., Bőti D., Hadaró B., Molnár G. Stier F. Vezetőedző: Nahaj László

Nemzeti Kézilabda Akadémia I.: Dávid M., Kovács A. (kapusok) – Jajic D. 8, Csengeri H. 5, Bodócs M. 4, Molnár R. 4, Buri A. 3, Kecskés L. 2, Szabó Á. 2, Horváth D. 1, Bognár P., Janowszky B., Kranjec B., Leiter N., Papp D., Tárnoki M. Vezetőedző: Kopornyik Zsolt

Hétméteresek: 5/5 illetve –

Kiállítások: – illetve 2 perc

MESTERMÉRLEG

Kopornyik Zsolt: "A mérkőzést kétszer kellett megnyernünk. A védekezésünk az előző találkozókhoz képest jobban funkcionált, a koncentráció és a figyelem fenntartása továbbra is kiemelt feladat számunkra. Gratulálok a csapatnak!"

JÁTÉKOS SZEMMEL

Kovács András: "A találkozó elején jól játszottunk, de az első félidő utolsó öt percében egy rövidzárlat miatt az ellenfél egy gólra zárkózott. A védekezésünk viszont nagyon jól működött, azonban sok ziccert hibáztunk. A második félidőben a védekezésünk egy kicsit felbomlott, de támadásban feljavultunk, s előnyünket fokozatosan növelni tudtuk. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!"

Kranjec Barnabás: "Az első tizenöt percben nagyon összeszedetten játszottunk, viszont ezt egy hullámvölgy követte, mely alatt eladott labdák és megfontolatlan játék jellemzett bennünket. A második játékrészben összeszedtük magunkat, újra biztos előnyt tudtunk szerezni, s ezt megtartottuk a mérkőzés végéig."

Molnár Robin: "Jól kezdtük a mérkőzést, melynek elején összeállt a védekezésünk, így sikerült elszakadnunk az ellenféltől. A félidő hajrájában visszaestünk, s a hazaik ezt kihasználva felzárkóztak. Jól jött a szünet, a második játékrészben sikerült összekapnunk magunkat és az előnyünket fokozatosan növelve végül biztos győzelmet arattunk. Gratulálok a fiúknak a két ponthoz!"

Fiú serdülő I. osztály-Nyugat – 5. forduló

Veszprémi KKFT Felsőörs I. – Nemzeti Kézilabda Akadémia II. 28–27 (17–11)

Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok, 40 néző

Vezette: Maródi István Márk, Novák Péter

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Fekete Á., Széll R. (kapusok) – Kovács T. 9 (1), Kathi S. 5, Terjék R. 5, Kosztoványi A. 2, Kun D. 2, Angebrandt Á. 1, Bali B. 1, Brucker B. 1, Viski Sz. 1, Kanyó B., Mórocza P., Nyéki I., Rácz D., Zsiros B. Vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Hétméteresek: 2/2 illetve 1/1

Kiállítások: 8 perc illetve 8 perc

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: "Nagyon vegyes érzéseim vannak. Ha az eredményt nézem, az kifejtetten bravúros az egyik bajnokaspiráns otthonában. Egy félidő előnyt adtunk az ellenfélnek, ráadásul hiába küzdöttünk nagyot a második játékrészben, az utolsó öt percben erősen véleményes ítéletek sújtottak minket. Talán jobb, hogy kikaptunk, mielőtt elhinnénk, hogy mi már jók vagyunk."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Fekete Árpád: „ A meccs kezdete után az első félidő nagyon rossz volt, a védelem nem volt az igazi, tőlem sem jöttek védések, lefutottak minket. A második félidő jól kezdődött, sikerült meglepni az ellenfelet és belekényszeríteni néhány hibába, így felhoztuk magunkat. Sajnos a végén újra megrázták magukat és éppen lecsúsztunk a győzelemről. A második félidő jó volt, az elsőn ment el a mérkőzés.”

Viski Szabolcs: „A mérkőzés első 10-15 percében egy eléggé kiélezett, szoros mérkőzés volt, majd jött egy nagyobb hullámvölgy. Sok hiba volt a játékunkban, ennek köszönhetően az ellenfél jelentős különbségre tudott szert tenni. A második felidőben tisztultak a fejek és egy teljesen más mentalitás jellemezte a játékunkat. Feljavultunk védekezésben és támadásban egyaránt, így le tudtuk dolgozni a hátrányt. Sajnos nem sikerült a bravúr és végül az ellenfél jött ki jobban. Szerintem egy jó meccset játszottunk. dolgozunk tovább.”

Kovács Tamás: „Az első félidőben nem játszottunk jól, de a másodikban összeszedtük magunkat, elöl és hátul is jól ment csapatszinten.”

fotó: Farkas Anita  és Vörös Sándor

2019 OKT 03 21:28:51/