Óriási hajrával rangadót nyert és vezet a NEKA

Rangadót rendeztek a fiú serdülő kézilabda-bajnokságban, hiszen a második helyen álló NEKA csapata az éllovas Ferencváros otthonba látogatott. Kopornyik Zsolt együttese nyolc perccel a találkozó vége előtt még kétgólos hátrányban volt, de az utolsó négy találatot mi szereztük, így végül 20-18-ra nyertünk és átvettük a vezetést a tabellán. A fiúk szinte végig hátrányban játszottak, de elképesztő hajrával végül legyőzték a nagy riválist. Gratulálunk!

Fiú serdülő I. o. Ferencváros – NEKA 18-20 (11-8)

NEKA: Nagy Tibor, Takács Ákos (kapusok), Kepess János 1, Major Márk 1, Igali Gergő1, Bock Milán 3, Tárnoki Márkó, Kis Molnár Máté, Széles Nándor 4, Bognár Nándor 2, Papp Tamás, Temesvári Gábor 2, Zoran Ilic 4, Kecskés Dániel 2, Krakovszky Zsolt, Szeverényi Bence – vezetőedző: Kopornyik Zsolt

Hétméteresek: 1/1, illetve 1/0

Kiállítások: 0, illetve 4 perc

Az eredmény alakulása: 10. p.: 6-2, 19. 9-6, 25. p.: 1-8, 32.p.: 14-9, 39. p. : 15-15, 42. p: 18-16, 50.p.: 18-20

Kopornyik Zsolt: „Az idén veretlen Ferencváros nem véletlenül vezette hibátlanul a tabellát, egy rendkívül kompakt csapat, egyénileg kiemelkedő játékosokból áll. Sajnos nem sikerült jól a mérkőzés eleje számunkra, az Fradinál nevelkedett játékosaink nehezen küzdötték le lámpalázukat, ezért is ajándékoztunk több labdát ellenfelünknek. Védekezésben nehezen mozogtuk be a tervezett sávokat. Miután megnyugodtunk, javult az összhang a kapussal védekezésben, melynek köszönehtően az utolsó 16 percet 9-3 arányban nyertük meg. Ez volt győzelmünk kulcsa. Büszke vagyok játékosaimra, ezért dolgoztunk, azonban a földön kell járnunk mert rengeteg tennivalónk van a fejlődés érdekében. A csapat és a stáb köszönetét tolmácsolnám szurkolóinknak, utánpótlásmérkőzésen nagyon ritkán látható atmoszférát teremtettek. Hálásak vagyunk. Továbbra is hajrá srácok!”

Takács Ákos: „Rosszul kezdtük a mérkőzést és a védekezésünk is nagyon szét volt esve, viszont a kapusteljesítmény jó volt. A második félidőben minden összeállt és sikeresen megfordítottuk a meccset. Gratulálok a csapatnak!”

Széles Nándor: "Nagyon vártuk a Fradi elleni meccset, mert egy, a mai mérkőzésig veretlen csapatra kellett felkészülnünk. Mindenki minden erejével erre a meccsre készült, mert tudtok, hogy ez az egyik legfontosabb találkozó a szezonban. Sajnos ennek köszönhetően elég sok hibával kezdtünk, emiatt 3-4 gólos előnyt tudott szerezni az ellenfél. A félidőben kitisztítottuk a fejünket, és csak az lebegett előttünk, hogy nem szabad feladni, nekünk kell győztesen elhagyni a pályát. A mérkőzés az utolsó 30 másodpercben dőlt el, amikor 2 gólos előnyt szereztünk. Ami nagyon sok erőt adott nekünk az a szurkolótáborunk volt, rengetegen voltak kint, és ezt nagyon köszönjük nekik! Óriási gratuláció a csapatnak, az edzőnknek és a szülőknek!"

Bognár Nándor: "Nagy rangadó volt a mai, hiszen egy erős csapattal játszottunk, amely vezette a tabellát. Különösen érdekes volt, hogy két csapattársam és én is, a szezon elején innen érkeztünk. Nem kezdtük jól a meccset, az ellenfél el is húzott három-négy góllal. A félidőre kicsit keztünk belelendülni, de még így is 3 gól volt a különbség a két csapat között. A második félidőt kicsit jobban kezdtük: egy gólra és X-re is fel tudtunk jönni, de ezt a helyzetet nem tudtuk jól kezelni és újra elment pár góllal az ellenfél. Hatalmasat hajrázva az utolsó percekben egy 1-6-os periódust produkálva sikerült behúzni a győzelmet. Nagyon büszke vagyok a csapatra hiszen megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek idegenben egy ilyen szintű mérkőzésen. Gratulálok mindenkinek, aki hozzátett ehhez a remek győzelemhez, amivel élre álltunk!"

Zoran Ilic: "Gyengén kezdtük a mérkőzést, emiatt az ellenfél hamar többgólos előnyre tett szert. Ezután elkezdtük összeszedni magunkat, javult a védekezésünk, de a támadásunk még mindig döcögött.  A második félidőben is sokáig megmaradt a félidőben kialakult 3 gólos hátrány. Viszont az utólsó öt perc más volt, a kemény védekezésünknek és a jó kapusteljesítménynek köszönhetően meg tudtuk törni őket ,és támadásban is jól működtünk. Csapatként harcoltuk ki a győzelmet. Gratulálok a srácoknak!"

Köszönjük a fotót Szeverényiné Bíró Györgyinek!

2017 NOV 25 18:20:35/