Országos csúcs és győzelem többpróbában a Diákolimpián!
Fantasztikus eredményt ért el a Boglári Általános Iskola diákjainak csapata a győri Atlétika Diákolimpia többpróba számában. A IV. korcsoport számára kiírt viadalon Balatonboglár szerezte meg a győzelmet, méghozzá új országos csúccsal, 4321 ponttal végeztek az élen a lányok Kecskemét (4226 pont) és Kiskunfélegyháza (4145 pont) együttese előtt.

A csapatban Pór Eszter mellett a NEKA növendékei, Ogonovszky Eszter, Lakatos Petra, Kis Viktória, Kovács Anikó és Weibli Dorka szerepeltek, méghozzá bravúrosan. Pécsi Villő, aki a megyei csapat tagja volt, sérülése miatt a döntőben nem indulhatott, de az aranyéremhez természetesen az ő teljesítménye is nagymértékben hozzájárult. Egyéniben is remekeltek növendékeink, hiszen Ogonovszky Eszter bronzérmes lett, míg Lakatos Petra a 6. helyen végzett.

A csapat egyik versenyzője, Kovács Anikó értékelt a verseny után:

„Súlylökéssel kezdtünk, utána jött a távolugrás, aztán a 100 méteres síkfutás, a kislabda-dobás erős szembeszéllel, majd zárásként a 800 méter. Esélyesként jutott ki a csapatunk, fej-fej mellett haladtunk a két nagy riválisunkkal. A 800 méteres záró szám előtt mar tudtuk, hogy milyen időt kell futnunk ahhoz, hogy megnyerjük a Diákolimpiát, és felállítsuk az új országos csúcsot. A stratégia az volt, hogy maradjunk végig együtt, senki ne szakadjon le. Sikerült és így 4321 ponttal országos bajnokok lettünk. Gratulálok mindenkinek, nagyot küzdöttünk!”


Szerencsénk volt, mivel jó elosztásban jöttek egymás után a versenyszámaink. Mindegyik előtt nagyon izgultunk, de a jó hangulat bennünk volt. A végén már nagyjából tudtuk, hogy hol állunk jelenleg. A 800m-en pedig mindenki beletolta, amit csak tudott. Köszönjük a felkészítő tanárunknak, Judit néninek és a szülőknek is a sok segítséget. Gratulálok a csapatnak – mondta el Ogonovszky Eszter.

Kézilabdázóink és felkészítőjük, Noé G. Judit tanárnő is nagy gratulációt érdemel, hiszen profi atléták között érték el ezt a szép sikert a lányok.

fotók: mdsz.hu

2018 JÚN 01 20:21:47/