Országos döntőben a Diákolimpián
A Boglári Általános Iskola NEKA-s diákjai közül Csíkos Luca három, míg Bencsik Dorka egy aranyérmet szerzett a Diákolimpia megyei atlétikai döntőjében, így mind a ketten bejutottak az országos fináléba.

A kaposvári rendezésű viadal egyéni összetett versenyét Csíkos Luca nyerte, aki szerdán a kislabdadobás (48,32 m), a 100 méteres síkfutás (13,84 mp), a súlylökés (10,15 m), a távolugrás (4,91 m) és a 800 méteres síkfutás eredményeinek összesítése után állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

„Miután véget ért valamennyi versenyszám, reménykedtem benne, hogy a dobogó környékén végzem, de az engem is meglepett, hogy végül első lettem. Természetesen nagyon boldog vagyok” – mondta el Luca, aki egy nappal később folytatta sikersorozatát.

Csütörtökön - nem túl ideális időjárási viszonyok között- az egyéni versenyeket rendezték, összesen hét kézilabdázónk részvételével. Csíkos Luca súlylökésben és távolugrásban végzett az első helyen Bencsik Dorka pedig kislabdadobásban utasított mindenkit maga mögé.

A csapat többi tagja, Csamangó Nóra, Lakatos Réka, Bakos Kármen, Torday-Nagy Sára és Czudor Sztella is mindent beleadva, méltó módon képviselte iskoláját és a Nemzeti Kézilabda Akadémiát.

2019 MÁJ 09 18:18:15/