Parádés bemutatkozás
Nagyszerű játékkal hívták fel magukra a figyelmet a NEKA jelenlegi és korábbi játékosai a női kézilabda Magyar Kupában, illetve a férfi NBI-es bajnokságban. 

Sikeresen mutatkozott be a felnőtt női élvonalban 18 esztendős kapusunk, Herczeg Lili. A Mosonmagyaróvár együttesében a szezon végéig kölcsönben szereplő fiatal játékos a Győr ellen debütálhatott új csapatában. A Magyar Kupa 5. fordulójában épp egy korábbi akadémistánkat, Dányi Bernadettet váltotta a mosonmagyaróvári kapuban igen bátor védéseket bemutatva. Teljesítményére Stine Oftedal hétméteresének hárításával tette fel a koronát. Bognár Róbert vezetőedző a meccs utáni értékelésében ki is emelte két fiatal (18 és 20 éves) kapusa teljesítményét. A találkozón egyébként a győriek esélyeshez méltóan 35-25-re nyertek és bejutottak a sorozat négyes döntőjébe.

Herczeg Lili természetesen izgatottan várta első NBI-es mérkőzését, és pozitív tapasztalatairól is beszélt.

„Hatalmas élmény volt az első meccsem mosonmagyaróvári mezben – osztotta meg honlapunkkal érzéseit és tapasztalatait Herczeg Lili. – Izgatott voltam, hiszen nem igazán ismerem még a társaimat, és mégiscsak a világ egyik legerősebb csapata ellen kellett pályára lépnünk. A lányok szerencsére nagyon aranyosak és segítőkészek voltak velem. A vezetőség megnyugtatott, hogy nem ezen a meccsen múlik minden, így nem féltem annyira. Stine Oftedal hetesénél nem arra gondoltam, hogy ki áll előttem, hanem hogy mit fog csinálni. A bal alsó sarkot célozta, de sikerült hárítanom. Remélem, a jövőben is hasznára tudok válni a csapatnak” – mesélte Herczeg Lili.

Pásztor Noémi ferencvárosi debütálása is emlékezetes marad, hiszen fiatal beállónk ötször talált a Vác kapujába. Az FTC 31-27-re nyert,és szintén bejutott a legjobb négy közé. Noémi egyik gólját megelőző egykezes labdaátvétele és az ezt követő bravúros technikai megoldás a mérkőzés egyik legszebb jelenete volt, amelyet itt tekinthetnek meg.

A K&H férfi liga keddi fordulójában a Telekom Veszprémhez látogató Budakalász színeiben Váczi Milán öt, míg Török Ádám négy gólt szerzett. A hazaiak 36-17-re nyerték meg a találkozót. A Tatabánya 32-25-re győzte le a vendég Gyöngyös együttesét, a hazaiaknál Borzas Uros kétszer volt eredményes.

Fotó: gyorieto.hu

2019 FEB 14 12:04:59/