Pásztor Noémi a felnőtt válogatott keretében!

Kim Rasmussen, a felnőtt női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya keretet hirdetett, melybe Pásztor Noémi, a NEKA játékosa is meghívást kapott. A 17 éves beálló a Nemzeti Kézilabda Akadémia történetének első játékosa, aki a felnőtt nemzeti csapathoz csatlakozhat. A válogatott keret október 2 és 9. között gyakorol együtt Siófokon, Noémi a legfiatalabb játékos.
"Nagyon meglepődtem, amikor ezt meghallottam, mert nem is gondoltam rá, hogy ilyen fiatalon bekerülhetek a keretbe. Alig akartam elhinni, természetesen nagy megtiszteltetésnek tartom és igyekszem a legjobb teljesítményt nyújtani. A szüleimet hívtam először, ők is nagyon boldogok voltak a hír hallatán" – mondta el Pásztor Noémi.
- "Ez egy nagyon örömteli dolog. Példa lehet valamennyi NEKA-s játékosnak, hogy három év alatt el lehet idáig jutni. Példa lehet a junior válogatottaknak, hogy ebből a csapatból fel lehet kerülni a felnőttek közé, és valamennyi kézilabdázó számára, akik láthatják, hogy a szorgalom és a kitartás meghozza az eredményt. Noémi szorgalmas, tehetséges, emellett „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetést kapott, vagyis profi mentalitással áll a tanuláshoz és a munkához egyaránt, nem véletlen a sikere" – értékelt Hajdu János, a NEKA női szakágvezetője, aki a junior válogatottban is edzője a fiatal játékosnak.
- "Ez egy visszajelzés, hogy jó úton járunk, hogy a tudatos munkának beérik a gyümölcse, és azok a tehetségek, akik itt vannak, és megfelelő képzésben részesülnek, odaérhetnek a felnőttek közé. Pásztor Noémi az első játékosunk, aki ezt elérte, gratulálunk neki, büszkék vagyunk rá és sok sikert kívánunk neki" - mondta el Mocsai Tamás ügyvezető. 

A női válogatott kerete:
Oguntoye Viktória (Dunaújváros), Bíró Blanka (FTC), Kiss Éva (Győr) kapusok – Schatzl Nadine (FTC), Triscsuk Krisztina (Siófok), Szucsánszki Zita (FTC), Kovacsics Anikó FTC, Hársfalvi Júlia (Győr), Görbicz Anita (Győr) Kisfaludy Anett (Érd), Klivinyi Kinga (Érd), Szekeres Klára (FTC), Kovács Anna (Dunaújváros), Orbán Adrienn (Győr), Planéta Szimonetta (Thüringer HC), Hornyák Dóra (FTC), Pásztor Noémi (NEKA), Mészáros Rea (FTC), Erdősi Ildikó (Siófok), Faluvégi Dorottya (FTC), Lukács Viktória (FTC) Tomori Zsuzsanna (Győr) 
Fotó: Bartha János


2016 SZE 27 15:45:00/