Pólós vendégek a NEKA-n
A Budapesti Honvéd SE OB I-es férfi vízilabdacsapata hétfő óta edzőtáborozik Balatonbogláron. Az idei bajnokságban 7. helyen végzett együttes tagjai nemcsak az alapozó edzésekhez találtak ideális környezetet a NEKA-n, de sporttudományos felméréseken is részt vettek.

Bár kényszerhelyzet szülte, hogy a piros-fehér klub vízilabdázói az új idényre való felkészülés második hetét a Nemzeti Kézilabda Akadémián töltsék, ma már ezt egyikük sem bánja. Az erre a hétre váratlanul uszoda nélkül maradt játékosok Balatonbogláron tökéletes körülményeket találtak a kemény munkához.

− Nagyszerűen érezzük magunkat, a Balaton-part csodálatos, de a szállásra és az étkezésre sem lehet panaszunk – mondta honlapunknak Manhercz Ádám, a Bp Honvéd 25 éves játékosa. –  Most az erőnléti felkészülésen van a hangsúly, éppen ezért nem jelent problémát, hogy az uszodát nem a vízilabdázók számára szerelték fel. A monoton és kemény úszóedzések után nagyon jól esik a pihenés a lakófaluban, a Balatonban pedig a könnyed átmozgatás. A bajnokságban elért hetedik helyezésünk szerintem reális volt, de a jövő évben azért szeretnénk picit előbbre lépni és a legjobb hatban végezni. Az itt töltött napok biztosan segíteni fognak ennek elérésében, hiszen gondtalanul, jó hangulatban készülhetünk.

A csapat vezetőedzője, Merész András, játékosához hasonlóan kiemelte, felkészülésük ezen szakaszában kifejezetten előnyös a balatonboglárihoz hasonló békés és kényelmes környezet:

− Bár a fiúk nem örülnek annak, hogy ilyen sokat kell labda nélkül úszniuk, ezt az időszakot sem lehet kikerülni. A második hét kellős közepén vagyunk, mostanra már merülnek a játékosok elemei, ezért is örülök, hogy az edzések között, ebben a szép környezetben tudnak töltődni. Tudtam, hogy a NEKA-n sporttudományos felméréseket is végeznek, de csak az ideérkezésünk után ért bennünket a kellemes meglepetés, hogy mi is igénybe vehetjük őket. Sportágunkban sajnos még nem terjedtek el ezek a tesztek. Pedig én magam, nagy lehetőséget látok bennük, a női válogatott kapitányaként előszeretettel vittem őket olyan helyekre, ahol ezek elvégzésére is adódott lehetőség. Örülök, hogy most a srácokkal is kipróbálhattuk, remélem, hogy a kiértékelésben és az utánkövetésben is számíthatunk majd a NEKA szakembereire.

2019 JÚL 17 14:14:50/