Pont nélküli rangadó
A férfi NBI/B-s bajnokság első fordulójában a NEKA a Balatonfüred együttesét fogadta, amely 28-25-re nyert ellenünk.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, kihasználták a mieink hibáját és korán 4-5- gólos előnyt szereztek. A második félidőben feljavult a mieink játéka, felzárkóztunk két gólra (18-20), de ismét a fürediek percei következtek, akik ismét elhúztak (20-28). A hajrában 5-0-s szériát produkálva szépíteni tudtunk, ám a Balatonfüred végül 28-25-re nyerte a balatoni rangadót. A NEKA jelentősen átalakult és több beteg vagy eltiltott játékosát nélkülöző együttese ezúttal pont nélkül zárta a találkozót.

Férfi NBI/B Nyugati–csoport – 1. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia – Balatonfüredi KSE U21 25–28 (11–16) 

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 150 néző Vezette: Csányi Tibor, Drinóczi Balázs

 Nemzeti Kézilabda Akadémia: Konyicsák T., Nagy T. (kapusok) – Kurucz M. 7, Császár I. 5 (1), Kecskés D. 5 (2), Kepess J. 4, Balogh J. 2, Dávid M. 2, Czabán M., Igali G., Krakovszki Zs., Papp T., Széles N., Temesvári G., Vetési B. Vezetőedző: Sótonyi László

 Balatonfüredi KSE: Lakatos K., Seprős B. (kapusok) – Orbán B. 5, Tóth D. 5, Vajda H. 4, Határ P. 3 (1), Kőhegyi Á. 3, Brandt B. 2, Szász B. 2 (2), Varga M. 2, Draskovics G. 1, Jánosi T. 1, Ág B., Hegyi M., Klucsik M., Tóvizi T. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián

 Hétméteresek: 5/3 illetve 3/3

Kiállítások: 4 perc illetve 14 perc

 MESTERMÉRLEG

 Sótonyi László: "A múlt heti balatonfüredi mérkőzésünkhöz képest védekezésben sikerült előrelépnünk, viszont támadásban ismét sok labdát eladtunk, ami nem teszi lehetővé, hogy az NBI/B-ben mérkőzést nyerjünk."

 JÁTÉKOS SZEMMEL:

 Császár István: „Nehéz mérkőzésre, rangadóra készültünk egy olyan csapat ellen, akivel már többször is játszottunk a felkészülési időszak során. Ennek megfelelően igyekeztünk a saját hibáinkat leredukálni, hiszen az ellenfél játékát már jól ismertük. Sikerült a meccsen bizonyos dolgokban előrelépnünk, mind támadásban, mind védekezésben, viszont a technikai hibák még továbbra is hátráltatnak a minket. Egy összeszokóban levő csapat vagyunk, így idővel és sok gyakorlással majd sikerül minimalizálnunk a hibákat. Számomra ez volt az első tétmérkőzés a NEKA-ban, köszönöm a csapatnak, hogy ilyen gyorsan befogadtak és segítették a beilleszkedésem! Gratulálok a Balatonfüred csapatának!”

 Kurucz Máté: „Kicsit megilletődötten kezdtük a mérkőzést, sok volt az eladott labda és az ellenfél sajnos 3-4 gólos előnyre tett szert az elején. Végig futottunk az eredmény után, de ami számomra pozitív, hogy az előző meccsünkhöz képest sokat léptünk előre mind támadásban mind védekezésben.”

2019 SZE 14 14:29:23/