Pozitív élmények a Lurkó szakmai napon
A NEKA Lurkó Programban résztvevő pedagógusok szakmai napon találkoztak egymással és a mentorokkal a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnokban.

 Az eddigi rendezvényekhez hasonlóan ezúttal is hasznos párbeszédek alakultak ki, melyek a képzés hatékonyságát és a jövőbeli rendezvények sikeres lebonyolítását segítik elő.

Hajdu János, a NEKA sportszakmai vezetője köszöntötte a jelenlévőket, és az eddig elkészített Lurkó oktató videókhoz adott némi támpontot. A pedagógusok több szakmai tanácsot és instrukciót kaptak a gyakorlatok oktatásához, majd ők is elmondták, milyen témában készülő oktatóanyagot tartanának hasznosnak munkájuk során. A múlt heti, negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Lurkó Fesztivál tapasztalatait is megosztották egymással a résztvevők.

A gyakorlati foglalkozás Tóth Péter Zoltán fizioterapeuta preventív bemelegítésével kezdődött, a NEKA serdülő fiúcsapatának közreműködésével rendkívül hasznos gyakorlatokat és a hozzájuk tartozó magyarázatokat láthatták és hallhatták a pedagógusok. Lehőcz Zoltán a kézilabdázásban elengedhetetlen helyes hajító-mozdulat oktatásához adott segítséget bemutató edzésén. A nyújtás fontosságát hangsúlyozta az edzés végén levezetett gyakorlatok közben Tóth Péter Zoltán, így komplex képet kaptak a Lurkó pedagógusok ebben a témakörben.

A nap zárásaként id. Kiss Szilárd, kézilabda-mesteredzőnk beszélgetett a résztvevőkkel „Az egymásra épülés és a folyamatosság jelentősége az oktató-nevelő munkában” témaköreit érintve, a kötetlen fórumon sok egyéb kérdéskör is szóba került. A szakmai nap szokásos módon ebéddel zárult a NEKA Lakófalu éttermében.

A pedagógusok egyöntetűen pozitívnak és szakmailag nagyon hasznosnak ítélték az előadásokat, valamint a bemutató edzést, melyek nagymértékben hozzájárulnak a számukra elkészített edzéstervek minél szakszerűbb alkalmazásához.

A tervek szerint januárban találkoznak ismét szakmai napon a Lurkó Program pedagógusai.

2018 NOV 16 18:15:49/