Rájátszást érő győzelem!
A fiú serdülő bajnokság utolsó fordulójában 25-22-re nyert a NEKA I. az Éles KISE otthonában, így a Nyugati csoport bajnokaként jutott a rájátszásba.

Kopornyik Zsolt együttese a félidőben még 11-11-re állt, majd a második félidőt remekül kezdte, elhúzott három góllal, amit a mérkőzés végéig tartani tudott. Az alapszakaszt ezzel 48 ponttal, az élen zárta a NEKA I. csapata, míg a NEKA II. hetedikként fejezte be a pontvadászatot. A négyes döntőben, amelyet Szigetszentmiklóson rendeznek május 25-26-án, a NEKA mellett a Telekom Veszprém szerepel.

Serdülő I. osztály-Nyugat – 26. forduló:

Éles KISE – Nemzeti Kézilabda Akadémia I. 22–25 (11–11)

Veszprém, Március 15. utcai Sportcsarnok, 30 néző

Vezette: Tóbiás Richárd, Végh András

Éles KISE: Bodó T. (kapus) – Szatmári B. 6, Milkovics M. 4 (2), Vincze P. 3, Simon B. 2, Szatmári S. 2, Tóth G. 2, Hevér L. 1 (1), Perlaki B. 1, Tóbiás B. 1, Kovács Á., Müller M., Papp M. Vezetőedző: Kovács György

Nemzeti Kézilabda Akadémia I.: Dávid M., Konyicsák T., Takács Á. (kapusok) – Papp T. 8, Ilic Z. 5, Szabó Á. 4 (1), Papp B. 3, Bodócs M. 2, Bognár P. 1, Kecskés L. 1, Krakovszki Zs. 1, Buri A., Csiki B., Csengeri H., Jajic D., Szeverényi B. Vezetőedző: Kopornyik Zsolt

Hétméteresek: 3/3 illetve 3/1

Kiállítások: 6 perc illetve –

JÁTÉKOS SZEMMEL

Papp Tamás: „A meccsbe nagyon nehezen rázódtunk bele, a csapat most egy gödörben van, de próbálunk kijönni ebből. Ezen persze nem segített, hogy sok a sérültünk. Gratulálok a csapatnak a négyes döntőbe jutásért!!”

Szabó Ádám: „Készültünk rá, hogy idegenben nem lesz könnyű mérkőzés, sok alapembert nélkülöznünk kellett sérülés és betegség miatt. Nehezen rázódtunk bele a meccsbe, támadásban rengeteg labdát adtunk el és nem jól használtuk ki a lehetőségeinket, védekezésben végig összeszedetlenek voltunk. A második félidőben nagyot küzdöttünk és a csapategységnek köszönhetően tudtunk nyerni. A következő másfél hétben gőz erővel készülünk a Final4-ra. Gratulálok a csapatnak!”


Fiú serdülő I. osztály-Nyugat – 26. forduló:

Telekom Veszprém – Nemzeti Kézilabda Akadémia II. 28–17 (14–7)

Veszprém, DEVM Közhasznú Alapítvány Sportcsarnok, 60 néző Vezette: Kovács Tibor, Mándli Balázs 

Telekom Veszprém: Kósa B., Mikler K., Palasics K. (kapusok) – Bakos B. 6 (1), Pintér B. 6, Körtélyesi Z. 3, Szabó T. 3, Szűcs B. 3, Nkousa D. 2, Surguta Á. 2, Bene Zs. 1, Horváth M. 1 (1), Markovics P. 1, Almásy R., Kurucz B., Tóth I. Vezetőedző: Ivo Díaz

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Horváth D., Kovács A., Móri M. (kapusok) – Paizs M. 4, Pergel A. 4, Tisza L. 3, Krakovszki B. 2 (1), Molnár R. 2, Bozi M. 1, Kosztoványi A. 1, Dósa H., Kis Molnár M., Lámfalusi P., Kathi S., Nyéki I., Zsiros B. Vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Hétméteresek: 4/2 illetve 3/2

Kiállítások: 4 perc illetve 6 perc

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: "Úgy vélem, jó iramú, színvonalas mérkőzést játszottunk az egyik bajnokaspiráns otthonában. A hozzáállásunk, s a játékunk rendben volt, azonban a gyengébb helyzetkihasználásunk miatt nem tudtunk szorosabbá tenni a találkozót. Ettől függetlenül le a kalappal a fiúk előtt a tavaszi teljesítményükért, rengeteget fejlődtek. Gratulálok Urak, jó mulatság, férfi munka volt."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Bozi Máté: „Ez volt az utolsó mérkőzésünk ebben a szezonban, ebben az összeállításban. Nem történt csoda a meccsen, sajnos nem sikerült bravúrt bemutatnunk, de ennek ellenére nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy egy ilyen év áll mögöttünk. Ősszel, az első meccseken kicsit még meglátszott a csapaton az összeszokatlanság és a tapasztalat hiánya. A tavaszi szezonra viszont a sok munka meghozta a gyümölcsét és olyan sikereket értünk el amiket az első félévben nem sikerült. Örülök, hogy Lehőcz Zoltán keze alatt, részese lehettem ennek a csapatnak, közösségnek! Hátravan még egy hónap, amiben kőkemény erőnléti munkára és egyéni fejlődési edzésekre számíthatunk. Gratulálok a csapatnak az egész évben nyújtott teljesítményéhez!”

Móri Mika: Nem kezdtük jól a mai meccset. Nem volt túl stabil a védekezés és kimaradt rengeteg ziccer, de végig szívvel-lélekkel küzdöttünk. Gratulálok a csapatnak az utolsó mérkőzéshez és az egész szezonhoz. A rossz első félév után feljavultunk és sikerült a riválisainkat legyőzni csapatként, ami hatalmas bravúr. Gratulálok Kopornyik Zsolt csapatának is, hogy első helyen zárták a bajnokságot.

Paizs Miron: „Az ellenfél fizikailag erősebb volt, mint mi, igy az első félidő elején elmentek 4-5 góllal. Sajnos sok ziccert kihagytunk az első és a második félidőben. Védekezésben megtettük, amit tudtunk. Úgy gondolom, a csapat minden telhetőt megtett!”

fotó: Farkas Anita és Vörös Sándor

2019 MÁJ 15 18:13:11/