Rangadóból vendéggyőzelem
Az NBI/B-s férfi bajnokság idénynyitó Telekom Veszprém−NEKA mérkőzését a juniorválogatott szövetségi kapitánya, Gyurka János értékelte honlapunknak.

Korosztályos rangadóval indult az NBI/B-s férfi bajnokság tavaszi idénye. A Telekom Veszprém otthonában fogadta a NEKA csapatát, akadémistáink pedig 24−19-re nyerték a presztízsmérkőzést. A találkozóra természetesen Gyurka János, a juniorválogatott szövetségi edzője, a Magyar Kézilabda Szövetség Elit programjának férfi szakágvezetője is kíváncsi volt. Tapasztalatait honlapunkkal is megosztotta:

„Rangadónak indult a mérkőzés, de végül magabiztos vendéggyőzelem lett belőle. Az érezhető volt, hogy a NEKA játékosai egyáltalán nem voltak izgatottak, letisztult játékot mutattak be, miközben a hazaiakban égett a bizonyítási vágy. Talán ez utóbbi miatt készültek kicsit görcsösen a találkozóra. Győri Kristóf bombaformában védett a NEKA kapujában, meglátszott rajta a nagy tapasztalat, védéseivel egyszerűen elvette az ellenfél játékosainak kedvét. A hazai együttes az első nyolc percben nem tudott gólt lőni, ez pedig meghatározta az egész meccs végkimenetelét. Jó iramú mérkőzést láttunk, sokat futottak a játékosok, és aki erre nem készül fel, az végül sokat hibázik. Ez persze semmit sem von le a NEKA kézilabdázóinak teljesítményéből, hiszen felkészültek voltak, stabilan védekeztek és végig kézben tartották a találkozót. Ugyanakkor tény, hogy a Veszprém némileg meggyengült egyik húzóembere, Borzas Uros távozása miatt. Az NBI-es Tatabányában játszó átlövőt, úgy láttam, egyelőre nem sikerült Veszprémben pótolni.”

Gyurka János természetesen leginkább az Elit programban részt vevő fiatalok teljesítményére figyelt. A szakember szerint a NEKA csapatában Ilic Zoran igen stabilan játszott védekezésben és támadásban is, jó meglátásai voltak, és végig bírta erővel. A hazaiaknál Melnyicsuk Viktor ezúttal nem szerzett gólt, de remekül küzdött. Rajta és több társán is látszott a fáradtság, hiszen a veszprémi összecsapás előtt néhány nappal az ifjúsági válogatott összetartása során komoly terhelést kaptak a nemzeti együttesben is szereplő játékosok. 

2019 FEB 21 16:48:43/