Reflexpróba NEKA-s módra
A NEKA erőnléti edzői sporttudományos mérésekkel fogadták a Papp László Budapest Sportarénában szombaton megrendezett Fitbalance sport- és életmódexpón az akadémia standjához látogatókat.

A tizenhárom esztendős múltra visszatekintő sport- és életmódexpón a Nemzeti Kézilabda Akadémia az MKSZ-szel együttműködve az élsport zónában mutatkozott be. Az egész napos, elsősorban a szabadidősportot népszerűsítő program témájához alkalmazkodva a NEKA-t, Szabó András László vezetésével, az akadémia erőnléti edzői képviselték. A balatonboglári szakemberek robbanékonyságméréssel, a gyors és jó döntéshozatal képességét ellenőrző kognitív teszttel, valamint súlypontemelkedési méréssel álltak az érdeklődő amatőr sportolók elé, akik hasznos információkat kaphattak rátermettségükről a profi felszerelés kipróbálása közben.

A sportág számára fenntartott területen edzést bemutató, az MKSZ Kézilabda az iskolákban programjában résztvevő két tanintézetének diákjai mellett, az FTC-Rail Cargo Hungaria három válogatott játékosa, Faluvégi Dorottya, Klivinyi Kinga és Debreczeni Dávid is kipróbálta a NEKA tesztjeit. A reflexvizsgálaton, a közönség legnagyobb örömére, az egész napos műsort vezető olimpiai- és világbajnok ökölvívó Kovács István is tesztelte korábban híres reakcióidejét.

2019 MÁJ 04 17:55:57/