Remek hangulatú NEKA Lurkó-Fesztivál

Száztíz kisgyermek részvételével zajlott le az első ízben megrendezett NEKA Lurkó-Fesztivál Balatonbogláron. A rendezvényen azokat az iskolákat láttuk vendégül, melyek diákjai csatlakoztak az Akadémia által indított NEKA-Lurkó programhoz. Az ünnepélyes megnyitó után Szőlősgyörök, Fonyód, Balatonlelle, Balatonboglár, Gamás, Nádasd, Somogyvár és Mernye csapatai a Bohus Bea és Siti Bea által megtartott bemelegítés után több állomásból álló sportversenyeken, és szellemi teszteken bizonyíthatták ügyességüket és tájékozottságukat. Nagy öröm volt látni a kicsik lelkesedését és örömét, ahogy minden feladatot a legjobb tudásuk szerint igyekeztek teljesíteni. Mindenki kellően elfáradt, így a közös ebédnél senkit nem kellett biztatni a falatozásra.

Délután már kötetlenebb volt a program, hiszen egymás közötti szivacskézilabda-mérkőzések következtek. Négy pályán zajlottak a küzdelmek, és kora délutánig tartott a fesztivál, bár a gyerekek még szívesen játszottak volna a hazautazás helyett. Prof. Dr. h.c. Mocsai Lajos, az Akadémia tudományos és szakmai főigazgatója rövid beszédében megköszönte, hogy ennyi gyermek és szülő gondolta úgy, hogy részt vesz a rendezvényen, és szeretné megismerni a kézilabdasportot. A kis lurkók egy-egy ajándékcsomaggal térhettek haza, hogy a továbbiakban is folytassák iskoláikban a NEKA szakemberei által kidolgozott programot.

A most elindított NEKA-Lurkó program a kézilabdasportág népszerűsítését tűzte ki célul a 6-10 éves gyerekek körében, szélesítve ezzel az iskolai utánpótlás-tömegbázist. A programba bevont minden érintett számára biztosítottak lesznek a NEKA által kínált lehetőségek, és a megcélzott korcsoportra kidolgozott fejlesztési módszertan alkalmazása. Az Akadémia munkatársai a továbbiakban mentorként segítik az iskolákban zajló játékos kézilabda-foglalkozásokat, megfelelő edzéstervet biztosítva a képzéshez.

Fotó: Tompos Gábor


2017 MÁJ 29 08:35:16/