Remek hazai siker
A NEKA II. fiúcsapata fontos győzelmet aratott a Tatabánya ellen a serdülő I. osztályban, a 29-25-ös siker pedig azt jelenti, hogy jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán Lehőcz Zoltán együttese.

Fiú serdülő I. osztály-Nyugat – 8. forduló:

Nemzeti Kézilabda Akadémia II. – Grundfos Tatabánya KC 29–25 (14–12)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 50 néző

Vezette: Kovács Tibor, Mándli Balázs

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Fekete Á., Széll R. (kapusok) – Kathi S. 8, Angebrandt Á. 5 (1), Mórocza P. 4, Kovács T. 3, Nyéki I. 2, Rácz D. 2, Viski Sz. 2, Bali B. 1, Kanyó B. 1, Terjék R. 1, Donka V., Kosztoványi A., Tokodi D., Zsiros B. Vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Grundfos Tatabánya KC: Bogdány Á., Darmstadter M. (kapusok) – Tóth B. 5 (3), Bodnár Á. 4, Halmi Sz. 4, Oláh B. 4, Edwarsd O. 3, Talabér B. 2, Benkő K. 1, Kolozsi K. 1, Szegi K. 1, Chovanec D., Fraiman M., Mészáros I., Persze F., Sebők M. Vezetőedző: Sebestyén Máté

Hétméteresek: 2/1 illetve 4/3

Kiállítások: 12 perc illetve 6 perc

Piros lap: Kathi Sándor (Nemzeti Kézilabda Akadémia II. – 24.p. – harmadik kétperces kiállítás után)

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: "Nagyon örülök ennek a győzelemnek! Egy hozzánk hasonló erejű csapattal álltunk ma szembe, ennek megfelelően a fiúk igazi rangadó hangulatot teremtettek, koncentráltan és nagy lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe. Az utóbbi időben hiányoltam ezt a mentalitást, kissé fásultnak éreztem a társaságot, de ma csapatként mutattuk meg, hogy milyen potenciál rejtőzik bennünk. Jó pihenést, a java csak most következik!"

Viski Szabolcs: „Nagy rangadóra készültünk és az is lett. Hatalmas hőfokú meccs volt. Sok felesleges kétpercet kaptunk, de szerencsére mindenki jól tudott beszállni. Nagyon fontos két pontot szereztünk. Szép győzelem volt. Gratula a csapatnak!!”

Rácz Donát: „Először is gratulálok a csapatnak, hiszen egy nagyon fontos rangadót nyertünk meg. Az első félidő elején nem volt olyan masszív a védekezésünk, mint amit megbeszéltünk. A sok fegyelmezetlen hiba miatt nagyon sok játékpercet töltöttünk emberhátrányban, amit a kiváló támadásokkal és kiemelkedő kapusteljesítménnyel kompenzáltunk. A második félidőben feljavult a védekezésünk és egy magabiztos gólkülönbséggel zártuk a mérkőzést.”

Széll Roland: „Az elején nagyon sok két percet kaptunk, de azon felül meg tudtuk tartani az előnyünket. A második félidőben sokkal jobb helyzeteket alakítottunk ki, jobban koncentrált mindenki. Ez a meccs egy nagyon fontos rangadó volt, mert egy hozzánk nagyon hasonló csapat ellen játszottunk, de ma mi voltunk  a jobb csapat. Remélem, a következő meccseken is hasonló szintet fogunk hozni mind a kispadon, mind a pályán.”

fotó: Tompos Gábor

2019 OKT 30 18:36:08/