Remek helytállás
Csak dicséret illeti a NEKA fiú serdülőcsapatát, amely szünetben még vezetett, és csak az utolsó pillanatokban maradt alul a veszprémi rangadón, de továbbra is vezeti a tabellát. Pergel Andrej, aki sérülése miatt június óta először lépett pályára, hat góllal tért vissza. Ifjúsági együttesünk magabiztosan, 37-26-ra nyert ugyancsak a Veszprémi KKFT otthonában.

Serdülő I. osztály-Nyugat – 9. forduló

Veszprémi KKFT Felsőörs I. – Nemzeti Kézilabda Akadémia I. 25–23 (10–11)

Veszprém, DEVM Közhasznú Alapítvány Sportcsarnok, 80 néző

Vezette: Haskó Tamás Károly, Natkai Norbert

Veszprémi KKFT Felsőörs I.: Bodó T., Fegyveres M., Kaiser B. (kapusok) – Fazekas G. 10, Czabula H. 4, Sisa R. 4, Rubos N. 3 (1), Pap E. 1, Preszter Á. 1, Szatmári B. 1, Vincze P. 1, Hevér L., Szatmári S., Tóth G. Vezetőedző: Kovács György

Nemzeti Kézilabda Akadémia I.: Dávid M., Kovács A. (kapusok) – Pergel A. 6 (1), Damjan J. 5, Buri A. 4, Csengeri H. 2, Kecskés L. 2, Molnár R. 2, Bodócs M. 1, Janowszky B. 1, Kranjec B., Leiter N., Schmidka D., Szabó Á., Tárnoki M., Tisza L. Vezetőedző: Kopornyik Zsolt

Hétméteresek: 3/1 illetve 1/1

Kiállítások: 4 perc illetve 4 perc

Az eredmény alakulása:

5.p.: 2–3; 10.p.: 4–6; 15.p.: 6–8; 30.p.: 14–14; 35.p.: 19–18; 40.p.: 22–20

MESTERMÉRLEG

Kopornyik Zsolt: "Nagyon sajnálom, hogy kevés ilyen színvonalú mérkőzést játszunk a bajnokságban. Egy ilyen szoros csatát nem lehet szenvedély, higgadtság és jó döntések nélkül lejátszani. Az elmúlt veszprémi mérkőzésekhez képest azért vagyok csalódott, mert a vereség ellenére úgy érzem, lett volna lehetőségünk a pontszerzésre, azonban tizenöt technikai hibával, valamint tizennégy tiszta ziccerrel nehéz idegenben nyerni. Érzésem szerint a találkozó a második félidő elején dőlt el, amikor Fazekas Gergő egyéni akcióiból megfordította az állást. A végjátékban újra volt lehetőségünk, de az utolsó másfél percben három tiszta gólhelyzetet puskáztunk el, melyeket ellenfelünk természetesen megbüntetett. Jó ideje nagy erőfeszítéseket teszünk, hogy megfelelően szerepeljünk, most is küzdöttünk, amiért jár a dicséret a fiúknak, ugyanakkor továbbra is többen adósak a mérkőzésekhez szükséges fokozott lelkiállapottal. Összességében nálunk hiányzott egy vezéregyéniség.”

JÁTÉKOS SZEMMEL

Pergel Andrej: „Motiváltan kezdtük a meccset, az első félidőben jól játszottunk, a védekezés is összeállt. Igazából végig szoros volt a meccs, de a végén az ellenfél jobban játszott és belőtte a kötelezőt. Sok kihagyott ziccerünk volt, ezen kell javítani.”

Dávid Martin: „Jól kezdtük a mérkőzést, vezettünk is, de a másodok félidőben nem koncentráltunk eléggé és egyre több hibát követtünk el, szétesett a védekezésünk is. Ennek ellenére továbbra is hajtani fogunk, fel a fejjel srácok!”

 Férfi ifjúsági I. osztály-Nyugat – 9. forduló:

Veszprémi KKFT Felsőörs I. – Nemzeti Kézilabda Akadémia 26–37 (11–21)

Veszprém, DEVM Közhasznú Alapítvány Sportcsarnok, 70 néző

Vezette: Haskó Tamás Károly, Natkai Norbert

Veszprémi KKFT Felsőörs I.: Czikó L., Karfner Á., Varga I. (kapusok) – Seregi M. 8 (3), Simon B. 4, Csizmazia M. 3, Radvánszki Zs. 3, Rákos T. 3, Uhrin R. 3, Csizmadia L. 1, Szabó N. 1, Éles Zs., Pap E., Varga I. Vezetőedző: Éles József

 Nemzeti Kézilabda Akadémia: Konyicsák T., Nagy T. (kapusok) – Kecskés D. 6, Balogh J. 5, Bognár N. 5, Temesvári G. 5, Tóth P. 4, Dobi S. 3, Czabán M. 2, Kepess J. 2, Kurucz M. 2, Kovács D. 1, Kovács G. 1, Széles N. 1, Dely M., Krakovszki Zs. Vezetőedző: Sótonyi László

Hétméteresek: 3/3 illetve –

Kiállítások: 4 perc illetve 4 perc

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "Jó hozzáállással és jól működő nyitott védekezéssel kezdtük a mérkőzést, ez megadta az alaphangot a folytatásra. Készülünk a szombati, Rév TSC elleni NB I/B-s bajnokira."

JÁTÉKOS SZEMMMEL

Temesvári Gábor: „Az elejétől fogva nagyon komolyan vettük a meccset, ami meg is látszódott, ugyanis már az első félidő elején tetemesebb előnyre tettünk szert, amit a meccs végéig folyamatosan növeltünk. Kezd összeállni a nyitott védekezésünk, ami jó alapot szolgáltatott a meccs megnyeréséhez. Jót tett nekünk ez a mérkőzés, mert a hosszabb pihenő miatt már régen játszott így együtt a csapat. A meccs vége felé azok is több szerepet kaptak, akiknek eddig kevesebb lehetőség jutott. Gratulálok a csapatnak!”

Balogh József: „Jó iramban kezdtük a mérkőzést, a védekezésünk nagyon jó volt és ennek köszönhetően nagy előnyre tettünk szert, amit a meccs végéig tartottunk. Gratulálok a csapatnak!”

 Fotók: Farkas Anita

2019 NOV 07 21:19:34/