Román Dorina Debrecenbe igazol

A Nemzeti Kézilabda Akadémia 17 éves kézilabdázója a DVSC-TVP csapatához szerződött, így a következő szezontól kezdve az NBI-es klubot erősíti. A kiváló irányító három évvel ezelőtt a Debreceni SC SI-ből került Balatonboglárra, a középiskolát már az Akadémia keretein belül kezdte el, nyáron pedig már profi játékosként térhet vissza a cívisvárosba.

"Jól éreztem magam Debrecenben, örömmel térek vissza abba a városba, mely a második otthonomnak számít. Sokat tanultam az Akadémián, ahol Bohus Bea, Hajdu János, ifj. Kiss Szilárd  és dr. Woth Péter voltak az edzőim. A Lokinál is majdnem mindenkit ismerek, a DSI-nél Vida Gergő mellett Márián Blankával is dolgoztam együtt. Amikor a Magyar Kupa négyes döntője előtti héten a DVSC-nél voltam felmérésen, mindenki nagyon kedves volt velem, nem hiszem, hogy gond lesz nyáron a beilleszkedéssel." – mondta el a DVSC honlapján Dorina. 

"Büszkék vagyunk minden olyan játékosra, aki élvonalbeli klubhoz szerződik, mert az azt igazolja, hogy jó úton járunk. Célunk, hogy NBI-es játékosokat neveljünk. Dorina nagy kihívás előtt áll, egy ügyes, okos, jól szervező irányítóról van szó, akinek a védekezése sokat fejlődött az utóbbi időben." – mondta el Hajdu János, aki a junior válogatottnál is edzője a kézilabdázónak.

Román Dorina tagja volt a szkopjei Eb-selejtezőről a kontinensbajnokságra kijutó magyar junior válogatottnak. A NEKA NB I-es junior csapatában – amely százszázalékos mérleggel vezeti a bajnokságot –. ő a házi góllövőlista második helyezettje 67 találattal, míg az Akadémia NB I/B-s felnőtt együttesében, szintén másodikként legjobb lövőként 69 találatot jegyez.


2017 ÁPR 11 23:50:28/