Rózsaszín október
A Nemzeti Kézilabda Akadémia egyik törekvése, hogy a fiatal kézilabdázók a sportoláson kívül olyan programokon is részt vegyenek, melyek a mindennapokban is kiemelt figyelmet kapnak. A mellrák elleni küzdelem jegyében októberben világszerte több kampány indul, ehhez csatlakozva a NEKA leány növendékei felvilágosító előadás keretében tudhattak meg információkat az egyre több embert érintő témáról, illetve saját készítésű rózsaszín szalagot adtak át a női munkatársaknak.

A kezdeményezés első lépéseként növendékeink a kollégiumi nevelőtanárok segítségével a mellrák elleni küzdelem jelképévé váló rózsaszín szalagokat készítettek. A lányok azelőtt, hogy a NEKA női munkatársait felkeresték és ruháikra feltűzték a szalagokat, egy rövid ismertetőt hallhattak a sajnálatos módon évről évre egyre több nőt érintő betegségről és a megelőzés fontosságáról.

Ahogy Antalné Szakál Edit, egészségügyi asszisztens az előadásában hangsúlyozta: fontos, hogy a fiatalok figyeljenek magukra, és legyenek tisztában azokkal a jelekkel, melyek a szervezetükben a betegség esetleges kialakulására figyelmeztethetnek. Lényeges, hogy a gyerekek a környezetükben élő hölgyek figyelmét is felhívják erre, és a megelőzés ne csak a mellrák elleni küzdelem hónapjában kerüljön előtérbe, hanem a mindennapokban is.

2019 OKT 24 16:48:01/