Rutin és bátorság
Tavaly végzett akadémistánk, Váczi Milán egyre jobban beilleszkedik felnőttcsapatába, az NBI-es Budakalász együttesébe. A legutóbbi két bajnoki mérkőzésen egyenesen remekelt egykori növendékünk.

Az NBI-es Budakalász felnőttcsapatában egyre magabiztosabban játszó Váczi Milán, erőnlétileg és fejben is sokat fejlődött az elmúlt hónapokban. A 19 éves játékos tavaly végzett az akadémián, ősszel igazolt az élvonalbeli klubhoz, ahol testvére, Váczi Dániel 2015 óta kapusként szerepel. Milán fejlődése szemmel látható, az utolsó két februári bajnoki mérkőzésen remekelt, a Telekom Veszprém ellen 5, míg a címvédő Pick Szeged ellen négyszer volt eredményes. Korábbi növendékünk az eddigi benyomásairól és javuló formájáról is beszélt honlapunknak.

„Az elején még keveset játszottam, meg kellett szoknom a közeget, de ebben az időszakban is a maximumot hoztam ki magamból. Szerencsére egyre több lehetőséget kapok, érzem, hogy az edzőm bízik bennem. A Veszprém ellen 60, a Szeged ellen pedig 40 percet töltöttem a pályán. Nagy élmény volt igazi klasszisok ellen bizonyítani” – mesélt a legutóbbi két mérkőzésről Milán, aki mindenben érzi a fejlődést. 

„Egyre bátrabb vagyok, és meccsről meccsre gyarapítom a rutinomat is. A legtöbb változást fejben érzem, ezen a szinten már sokkal összeszedettebbnek kell lenni a pályán. Természetesen erőnlétileg is előreléptem, ami szintén elengedhetetlen az NBI-ben."

Milán számára nagy segítség testvére jelenléte, aki egyben a csapat kapusa is, illetve a korábbi NEKA-s játékostársakkal – Simotics Mátyással és a Hét csapatába beválasztott Török Ádámmal – is jó a kapcsolata.

„A bátyám, Dániel nagyon sokat segített, hiszen kapusként hátulról látja át a dolgokat, a mai napig sok hasznos tanácsot kapok tőle. Ádámmal újra lakótársak lettünk, így mindent meg tudunk beszélni, de Matyival is nagyon jóban vagyok, hiszen négy évet töltöttünk együtt Balatonbogláron. Ahol tudunk, segítünk egymásnak!”

Váczi Milán pozitívan értékeli az eddigi budakalászi tapasztalatait, és már előre tekint:

„Jól érzem magam Budakalászon egyrészt szakmai szempontból, másrészt a remek közösség miatt. Az elmúlt időszakban egyre többet játszom, aminek nagyon örülök, és próbálok ezekkel a lehetőségekkel élni. A következő másfél hónapban fontos mérkőzések várnak a csapatra, s én minden erőmmel a lehető legjobb szereplés érdekében fogok edzeni és játszani.”

fotó: CYEB Budakalász FB-oldal

2019 FEB 20 14:54:04/