Sikerek itthon és idegenben
Férfi ifjúsági csapatunk az I. osztályú bajnokságban a Budakalász otthonában nyert, a 9 gólos Kurucz Máté vezérletével, míg Lehőcz Zoltán ifi II. osztályban szereplő együttese hazai pályán gyűjtötte be a két pontot a Balatonfüred ellen.

Ifjúsági I. osztály-Nyugat – 3. forduló

Budakalász Kézilabda Zrt. – Nemzeti Kézilabda Akadémia 31–34 (18–19)

Budakalász, Kalászi Sportcsarnok, 40 néző

Vezette: Budai–Bock Krisztián, Wenzel Tamás

Budakalász Kézilabda Zrt.: Bihari A., Szlávik P. (kapusok) – Bátori M. 7 (3), Malák P. 7, Fekésházy Zs. 5, Schultheisz B. 5, Nagy Á. 4, Borbényi A. 2, Gonda D. 1, Králl R., Osoha Gy., Stumpfel R., Vrhovina D. Vezetőedző: Varjú Péter Csaba

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Konyicsák T., Nagy T. (kapusok) – Kurucz M. 9, Balogh J. 5 (2), Czabán M. 4, Dávid M. 3, Kecskés D. 3, Kepess J. 2, Papp B. 2, Papp T. 2, Krakovszki Zs. 1, Széles N. 1, Temesvári G. 1, Vetési B. 1, Bozi M., Igali G. Vezetőedző: Sótonyi László

Hétméteresek: 3/3 illetve 2/2

Kiállítások: – illetve 4 perc

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "Úgy gondolom, sikerült egyet előre lépnünk. Dolgozunk tovább, hogy a hétvégén a legjobb formánkat tudjuk mutatni."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Kurucz Máté: „Jó iramban kezdtük a mérkőzést, sajnos védekezésben az elején nem tudtuk megoldani a beálló játékot, aztán sikerült rendezni sorainkat és beállt a 3-4 gólos előny, ami kitartott a végéig...”

Konyicsák Tamás: „Az első félidőben a támadásunk jó volt, de védekezésben sajnos nem koncentráltunk eléggé és ezért az ellenfél tudta velünk tartani a lépést és sok gólt kaptunk. A szünet után ez megváltozott, összeszedtük a védekezést és így egy kisebb előnyt tudtunk kialakítani. Gratulálok a csapatnak! 

Férfi ifjúsági II. osztály-Nyugat – 1. forduló:

Nemzeti Kézilabda Akadémia II. – Balatonfüredi KSE II. 34–26 (22–10)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 50 néző

Vezette: Bán–Farkas László, Miksó Dániel

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Horváth Dániel, Kovács A. (kapusok) – Kovács T. 5, Kanyó B. 4 (1), Kathi S. 4, Kun D. 4 (1), Rácz D. 4 (1), Horváth Dávid 3 (1), Mórocza P. 3, Tisza L. 3, Kranjec B. 2, Schmidka D. 2, Csiki B., Donka V., Papp D., Viski Sz. Vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Balatonfüredi KSE: Lovistyek L., Rozgonyi Zs. (kapusok) – Tősér M. 6, Zajácz K. 6, Tóth N. 4 (3), Boldoczki B. 3, Hermann H. 2, Kovács B. 2, Ormay S. 2, Juhász N. 1, Gátvölgyi Á., Gémes L., Holubecz B., Kővári B., Orbán B., Tóth L. Vezetőedző: Kis Ákos

Hétméteresek: 5/4 illetve 4/3

Kiállítások: 8 perc illetve 6 perc

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: „Örülök, hogy mindenki lehetőséget kapott ma és fontos, hogy éltek is vele a srácok. Amit, elterveztünk, hogy gyakoroljunk bizonyos játékelemeket, sikerült eredményesen megvalósítani. Tetszett a tempó, a játék és a hozzáállás is. Így tovább!”

JÁTÉKOS SZEMMEL

Kun Dániel: „A keret két csapatból állt össze, ezért az elején féltünk, hogy hogyan fogjuk megérteni egymást. Eleinte nagyon gyengék voltunk védekezésben, de amikor ez feljavult, gyorsan elmentünk. Nagy hőfokú meccs volt, rengeteg lerohanás történt, a támadásaink összességében jól működtek, bár a meccs elején pár helyzetet elhibáztunk. A második félidőben egy kicsit belealudtunk és megelégedtünk az eredménnyel. Szerintem egy jó mérkőzés volt egy jó ellenféllel.”

Rácz Donát: „Jól kezdtük a mérkőzést, kezdetben a védekezési problémával küszködtünk, de ezt az időszakot kapusainknak köszönhetően sikeresen átvészeltük. A támadójátékunk szerintem egészen jól működött, ezért hamar nagyobb előnyre tudtunk szert tenni. A második félidőben a nagy gólkülönbség miatt egy kicsit belealudtunk a mérkőzésbe, így ellenfelünk könnyű gólokat szerezve csökkenteni tudta hátrányát. Ezt követően már megtartottuk a végeredményben szereplő 8 gólos különbséget. A hibáinkat javítanunk kell, hogy éles mérkőzésen is higgadt és jó döntéseket hozzunk. Összességében szerintem a kis hullámvölgyeket leszámítva egy elég magabiztos győzelmet arattunk.”

Tisza Levente: „Egész jól kezdtük a mérkőzést, nagy iramban sikerült is nagy előnyt kiaharcolni annak ellenére, hogy lövéseket hibáztunk. A második félidőben elkényelmesedtünk egy kicsit, ezáltal csökkent a különbség, de meg tudtuk tartani és győzni. tudtunk.”

fotók: Tompos Gábor és Vörös Sándor

2019 SZE 10 22:03:01/